Politerno > Тернопільщина > Заступники-“альфонси”. Сопель та Болєщук показали декларації з мільйонами дружин

Заступники-“альфонси”. Сопель та Болєщук показали декларації з мільйонами дружин

  • 3 Квітня, 2024
  • 4812 Переглядів
  • 0

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук та заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель подали декларації за 2023 рік.

Як відомо, з 26 жовтня 2023 року Володимир Болєщук виконує обов’язків голови облради.

У 2023 році цей чиновник, представник партії “За майбутнє”, отримав зарплату за основним місцем роботи – 978 073 грн. Доходів з інших джерел посадовець офіційно не отримував.

Позаяк його дружина, Оксана Болєщук, отримала дохід від зайняття підприємницькою діяльністю – 5 553 521 грн, та дохід від відчуження рухомого майна – 1 100 000 (судячи із декларації за 2022 рік, вона продала автомобіль MERCEDES-BENZ V 250 2015 року випуску).

Загальний дохід родини у 2023 році склав – 7,6 млн грн.

Як повідомлялося, сімейним багаторічним бізнесом заступника голови Тернопільської обласної ради Володимира Болєщука є квітковий бізнес. Зокрема, його дружині належить ТОВ «ФЛОРІЯ ПАРК».

Дивно, але під час війни, коли бізнес скаржиться на падіння доходів, квітковий бізнес дружини голови обласної ради процвітає й приносить річний дохід у понад 130 тисяч доларів. Раніше ми писали, що Володимир Болєщук на посаді заступника голови Тернопільської обласної ради використовує свою посаду для збагачення родини. Тернопільська обласна рада за період з 2021 року по листопад 2023 року закупила квіткової продукції на загальну суму 551 737 гривень. Головними постачальниками квітів для облради є саме родина Болєщука.

Не менш успішно бізнесує й дружина іншого заступника голови Тернопільської обласної ради – Ігоря Сопеля – пані Ольга.

Щодо об’єктів нерухомості у декларації змін немає, але з’явилась нова інформація про транспорт.

З 2020 року Ольга Сопель їздить на Toyota Land Cruiser Prado 2019 року випуску (вартість рухомого майна чомусь не вказана). А от сам Ігор Сопель у 2023 році їздив на Toyota Land Cruiser Prado 2022 року випуску. Але, як зазначено у декларації, авто не його, і, схоже, користується він ним безкоштовно.

Ігор Сопель за 2023 рік отримав лише зарплату за основним місцем роботи – 831 496 грн.

А от Ольга Мирославівна в загальному отримала – понад 2,3 млн грн. Це дохід від підприємницької діяльності, зарплата у ТОВ “Агробізнес”, зарплата у “Волочиська філія товариства з обмеженою відповідальністю “Агробізнес””.

За інформацією Politerno, жодної продукції підприємство Ольги Сопель не виготовляє. Вона продає хлібо-булочні вироби, які їй постачають з сусідньої області. Звідки такий дохід – загадка.

Щодо грошових активів: Ігор Сопель зберігав готівкою 10 тисяч грн, 22 тисячі доларів, 7 тисяч євро, на банківському рахунку мав, зокрема, понад 138 тисяч грн. Дружина мала готівкою 20 тисяч грн, 40 тисяч доларів. Син зберігав у готівці 20 тисяч грн та 8 тисяч доларів.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE