Politerno > Тернопільщина > Заступник голови облради Болєщук лобіює квітковий бізнес дружини

Заступник голови облради Болєщук лобіює квітковий бізнес дружини

  • 4 Грудня, 2023
  • 5456 Переглядів
  • 0

В мережі Facebook з’явилася інформація, що Володимир Болєщук на посаді заступника голови Тернопільської обласної ради використовує свою посаду для збагачення родини.

Зокрема, користувач Олексій Риженко оприлюдним дані, згідно із якими Тернопільська обласна рада за період з 2021 року по листопад 2023 року закупила квіткової продукції на загальну суму 551 737 гривень: за 2021 рік – 168 063 грн, за 2022 рік – 273 774 грн.

Повідомляється, що квітковий бізнес – це сімейний багаторічний бізнес заступника голови Тернопільської обласної ради Володимира Болєщука: його дружині належить ТОВ «ФЛОРІЯ ПАРК» та кілька квіткових магазинів.

Як з’ясувалося, постачальниками квітів для обласної ради кілька років поспіль були саме члени родини Володимира Болєщука: Косяк Ганна Миколаївна, Гой Наталія Ярославівна та Днесь Святослав Ігорович.

Автор зазначає, що усі вони зареєстровані за однією адресою – місто Тернопіль, вулиця Приміська, будинок 19.

Ми перевірили дану інформацію і переконалися, що Ганна Миколаївна Косяк – це теща Володимира Михайловича. Зокрема, вона є співвласницею компанії ТОВ «ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ ПІЩИНКА», яка надає в оренду будівельну техніку і власником якої значився сам пан Володимир.

Свою частку у зазначеній “товці” Володимир Болєщук передав дружині й тещі. Інші 50% фірми належить соратнику пана Володимира по партії “За майбутнє”, власнику будівельної компанії “Престижбуд” Святославу Лебонтову, з яким вони є партнерами у скандальній сонячній електростанції у Лозовій.

Починаючи з жовтня минулого року Тернопільська обласна рада замовила у Ганни Косяк продукції рослинництва на майже 200 тисяч гривень.

Наталія Ярославівна Гой – рідна сестра дружини Володимира Болєщука. Ця жінка теж не один рік є “квітковою” фавориткою як обласної ради, такі і різних установ облдержадміністрації:

Скажімо у грудні минулого року, під святкування Нового року, обласна рада замовила у Наталії Гой продукції рослинництва на майже 100 тисяч гривень:

Святослав Днесь – син Наталії Гой від першого шлюбу. Він працює у фірмі “Флорія” своєї тітки й від його імені укладаються публічні угоди купівлі-продажу однойменного онлайн-магазину. За три роки Тернопільська обласна рада закупила у нього все тої ж продукції рослинництва на 228 413 гривень.

Слід зазначити, що, як міг переконатися читач, йдеться про не надто великі суми. Але якщо говорити про справедливість, конкурентність та прозорість – то бачимо явний конфлікт інтересів Володимира Болєщука, як посадової особи Тернопільської обласної ради. У Тернополі здійснюють свою діяльність десятки квіткових магазинів, але обласна рада обрала саме представників родини Володимира Болєщука.

Очевидним є той факт, що у тендерах безпосередньо не приймає участь його дружина, адже її прізвище відразу б привернуло увагу. Тому положення щодо процедури здійснення відкритих торгів вирішили обійти за допомогою членів родини пана Володимира.

«Цікаво, як відреагує на цей матеріал розхвалена паном Трушем "робоча група із забезпечення прозорості та підзвітності органів публічної влади"?", - задається питанням автор допису.

Редакція Politerno повністю солідарна із таким висновком стосовно викладених фактів. А також запитує: чого ж нам чекати від Володимира Болєщука на посаді виконуючого обов'язки голови обласної ради, якщо будучи заступником Михайла Головка він вочевидь лобіював інтереси бізнесу своєї дружини? А судячи з піар-публікацій у мережі, які останнім часом заполонили тернопільські групи, Володимир Михайлович явно мітить у крісло одіозного "свободівця".

Нагадаємо, представники державної виконавчої служби 30 листопада прийшли на територію Миколаївського собору для виконання рішення Західного апеляційного господарського суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE