Politerno > Україна і світ > Європарламент відмовився фінансувати чиновників Ради ЄС, доки Україні не буде надано системи ППО Patriot

Європарламент відмовився фінансувати чиновників Ради ЄС, доки Україні не буде надано системи ППО Patriot

  • 11 Квітня, 2024
  • 200 Переглядів
  • 0

Європарламент на пленарному засіданні у Брюсселі відмовився затверджувати бюджет Європейської Ради, доки та не підтримає Україну додатковими системами ППО Patriot, гостру потребу в яких український президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ озвучували упродовж минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це рішення повідомив на своїй сторінці в мережі Х литовський депутат Андрюс Кубілюс.

«Європейський парламент призупинив рішення про фінансування Ради ЄС через зрив поставок систем Patriot в Україну», – написав Кубілюс.

Раніше відповідну пропозицію вніс до сесійної зали бельгійський депутат Гі Верхофстадт.

«Ви всі бачите, що за останні 20 днів кількість російських атак на найбільші міста України стрімко зросла – під ударом госпіталі, електростанції, житлові будівлі. Мені видається скандальним, що Європейська Рада, кажучи, що відкриває двері для України, водночас навіть не здатна в такій терміновій ситуації вирішити питання і надіслати певну кількість протиракетних систем в Україну. Загалом є 100 таких систем. Вони просять 7, щоб захистити свої міста», – заявив у своєму виступі Верхофстадт.

Він запропонував перенести розгляд питання про фінансування інституцій Ради на наступне засідання в Страсбург.

Нагадаємо, для того, щоб убезпечити українські міста від атак ворога, потрібно 25 систем ППО типу Patriot. Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Читайте також: Агресори знищили найпотужнішу ТЕС Київщини, “Центренерго” втратило 100 відсотків генерації

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE