Politerno > Україна і світ > У США політики таки досягли консенсусу щодо допомоги для України

У США політики таки досягли консенсусу щодо допомоги для України

  • 15 Квітня, 2024
  • 237 Переглядів
  • 0

Лідер більшості у Сенаті США, демократ Чак Шумер заявив про досягнення консенсусу між лідерами Конгресу щодо допомоги Україні та Ізраїлю. За його словами, Конгресу необхідно діяти швидко, щоб відправити допомогу обом країнам.

Про це з посиланням на ABC News повідомляє Mind.

За словами Шумера, відповідного консенсусу досягнули під час недільної телефонної розмови президента США Джо Байдена та лідерів Конгресу. За даними видання, на пресконференції в Нью-Йорку Шумер сказав, що він «сподівається», цього тижня вдасться «щось зробити» для допомоги обом країнам.

Шумер наголосив, що найкраща допомога Ізраїлю та Україні – це прийняття Палатою представників схваленого Сенатом додаткового закону про національну безпеку, який включає допомогу обом країнам.

Зазначається, що Сенат ухвалив пакет на $95 млрд у лютому, проте спікер Палати представників Майк Джонсон не виніс його на голосування.

«Найкращий спосіб допомогти Ізраїлю відновити свою протиракетну оборону і протидію безпілотникам – це негайне ухвалення цього доповнення. Як я вже казав, Ізраїль витратив близько $1 млрд на свою оборону, і доповнення до закону про безпеку поповнить ті засоби протиракетної оборони і захисту від безпілотників, які є в системі “Стріла”, системі “Праща Давида” і “Залізному куполі”», – підкреслив Шумер.

Читайте також: Переважна більшість балістичних ракет збита, є кілька влучень, у тому числі по військовій базі – ЦАХАЛ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE