Politerno > Україна і світ > Лідер республіканців у Сенаті звинуватив Такера Карлсона у демонізації допомоги Україні

Лідер республіканців у Сенаті звинуватив Такера Карлсона у демонізації допомоги Україні

  • 24 Квітня, 2024
  • 198 Переглядів
  • 0

Лідер республіканців у Сенаті Мітч МакКоннелл під час виступу на дебатах перед голосуванням за ухвалення пакету допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, розкритикував колишнього ведучого Fox News Такера Карлсона за те, що він відіграв провідну роль у демонізації ідеї відправки військової допомоги Україні.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на The Hill.

«Я вважаю, що демонізація України почалася Такером Карлсоном, який, на мою думку, опинився там, де він мав бути весь час, коли брав інтерв’ю у Владіміра Путіна. Він переконав багатьох рядових республіканців, що допомога була помилкою», — сказав МакКоннелл, маючи на увазі двогодинне інтерв’ю Карлсона з Путіним у лютому.

Путін домінував у переважній частині інтерв’ю з Карлсоном, майже не даючи йому можливості поставити запитання, натомість розповідав про історію Росії, розпад Радянського Союзу та загрозу експансії.

Пізніше російський президент заявив, що «не отримав повного задоволення» від інтерв’ю, оскільки «не отримав жодного жорсткого запитання».

«Чесно кажучи, я думав, що він буде поводитися агресивно і задавати так звані гострі питання. Я не просто був до цього готовий, я цього хотів, тому що це дало б мені можливість відповісти тим самим», – сказав Путін.

Карлсон був головним критиком участі США у війні ще до того, як залишив Fox, і має значний вплив на погляди республіканців на війну, на чому і наголосив МакКоннелл.

Рік тому губернатор Флориди Рон ДеСантіс сказав Карлсону, що «війна в Україні не є життєво важливим національним інтересом».

«Хоча США мають багато життєво важливих національних інтересів… подальше заплутування в територіальній суперечці між Україною та Росією не є одним із них», — сказав ДеСантіс у заяві, наданій «Tucker Carlson Tonight» більше року тому.

Пізніше ДеСантіс, який зазнав жорсткої критики, відмовився від цієї заяви.

Інші члени республіканської партії також висловлювали занепокоєння проникненням російської пропаганди у консервативні ЗМІ та у лави їх партії.

«Ми бачимо, що надходять безпосередньо з Росії… повідомлення, які є антиукраїнськими та проросійськими, деякі з них ми навіть чуємо в залі Палати представників», – сказав голова Комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер на початку цього місяця.

Ще до того, як Росія вторглася в Україну в лютому 2022 року, Карлсон назвав президента України Володимира Зеленського, який був обраний демократичним шляхом, «диктатором».

Нагадаємо, 23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. Телеканал CNN із посиланням на джерела проінформував, що у наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю, ймовірно, 1 мільярд доларів можуть бути далекобійні ракети ATACMS.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE