Politerno > Тернопільщина > На нараді в ОДА йшлось про зміни в рамках децентралізації

На нараді в ОДА йшлось про зміни в рамках децентралізації

  • 11 Лютого, 2017
  • 1629 Переглядів
  • 0

Громади можуть вирішити і визначити, як краще забезпечити якісну освіту своїм мешканцям

Про це йшлось на нараді з питань соціально-економічного розвитку територій, функціонування медичних і освітніх закладів та підготовки пропозицій до перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад області. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Держава буде платити лише педагогам, а обслуговуючому персоналу – місцеві бюджети. Ці та інші зміни вже відбуваються в рамках децентралізації: повноваження і гроші поступово передаються на місця. Відтак саме місцеві громади можуть вирішити і визначити, як краще забезпечити якісну освіту своїм мешканцям” – про це заявила в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганна Зварич під час наради

«У 2017 році спрямовано 1 млрд. 727 млн. грн освітньої субвенції для Тернопільщини. Ці кошти – виключно на заробітну плату педагогічних працівників із підняттям на два тарифних розряди. Крім того, передбачено 52 млн. грн. для закладів медицини та освіти для оплати праці інших працівників та утримання приміщень. Крім загальноосвітніх навчальних закладів, в області діє 583 дошкільних та 47 позашкільних навчальних закладів. Згідно з Постановою КМУ, передбачається підвищення заробітної платні для працівників цих закладів буде з 1 вересня 2017 року. При цьому органам місцевого самоврядування надане право приймати рішення про зростання тарифних розрядів педагогічних працівників. Тому шукайте нові механізми для наповнювання бюджетів громад чи районів. Ймовірно, у 2018 році будемо мати тільки освітню субвенцію. Адже, ймовірно, у 2018 році область отримає тільки освітню субвенцію. Відповідно кошти на оплату праці інших працівників та утримання приміщень потрібно буде шукати на місцях. А цей рік може стати перехідним, щоб ми стали повноцінними господарями», – зазначила Ганна Зварич.

Ганна Зварич наголосила, що галузь освіти і надалі має стати пріоритетним напрямком у громадах, тому що виховати нову людину – це інвестиція в майбутнє.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE