Politerno > Україна і світ > “Схеми” повідомили, що ГПУ не розслідує оборудки «Лівели» – Зубик і Луценко партнери

“Схеми” повідомили, що ГПУ не розслідує оборудки «Лівели» – Зубик і Луценко партнери

  • 13 Лютого, 2017
  • 1774 Переглядів
  • 0

ГПУ не розслідує діяльність фірми «Лівела», яка за часів президентства Віктора Януковича у 2010 році отримала дозвіл ввозити нафтопродукти без сплати ПДВ й акцизу. Збитки від діяльності цієї фірми оцінюється в 11 мільярдів гривень.

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та UA: Перший.

Як ідеться у відповіді Генпрокуратури на запит журналістів щодо розслідування діяльності «Лівели», «у провадженні слідчих Генеральної прокуратури України кримінальні провадження за вказаними у запиті фактами відсутні».

На запитання журналістів, чи був допитаний екс-регіонала, народний депутат Володимир Зубик, як фігурант історії із ввезенням нафтопродуктів «Лівелою» у Генпрокуратурі повідомили: «За результатами опрацювання масиву Реєстру кримінальні провадження, в яких містяться відомості про притягнення запитуваної Вами особи до кримінальної відповідальності як підозрюваного, обвинуваченого не встановлені».

“Радіо свобода” нагадує, що навесні 2016 року видання «Новое время» повідомляло про бізнес-зв’язки нардепа Володимира Зубика та нинішнього генерального прокурора Юрія Луценка. Тоді Луценко не коментував цієї інформації. В восени 2014 року тодішній генпрокурор Віталій Ярема заявив, що йому нічого невідомо про «Лівелу».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE