Politerno > Тернопільщина > Звіт начальника Тернопільського обласного управління капітального будівництва Кузика – “Про все”

Звіт начальника Тернопільського обласного управління капітального будівництва Кузика – “Про все”

  • 18 Лютого, 2017
  • 1721 Переглядів
  • 0

Вчора відбувся довгоочікуваний звіт начальника Тернопільського обласного управління капітального будівництва Віктора Кузика за 2016 рік.

Як повідомляє “Про все”, під час прес-конференції бюрократ (із нібито погашеними судимостями) тішився своїми здобутками.

Послухати звіт скандального чиновника прийшло багато громадських активістів. Зокрема відзначається, що жоден керівник управління чи департаменту, під час свого звіту, не отримував стільки уваги від мешканців Тернопільщини.

Але, кажуть свідки, цей факт не надто тішив пана Кузика. На думку редакції “Про все” він радів мільйонами, які отримало його управління у 2016 році. Більшість присутніх скептично ставились до того, як ці кошти були витрачені для неякісних ремонтів. Критично реагували вони і на розповіді про неймовірні успіхи “молодої команди” на Тернопільщині.

На думку громадських активістів, з трьоїхсот мільйонів гривень, які були виділені на Тернопільщину у 2016 році для різноманітних ремонтів,  вкрадено було, як мінімум 30% – тобто 100 мільйонів гривень.

Керівник прес-служби облдержадміністрації всіляко намагалась відтягнути “час ікс” – питання від громадськості до пана Кузика. Якщо говорити коротко: чиновник тішився, що в області зуміли освоїти мільйонні кошти, виділені з бюджету.

З прес-конференції зрозуміло одне: недосконалий бюджетний кодекс та горе-тендерні закупівлі, які відбуваються у кінці року, призводять до того, що кошти платників податків використовуються неефективно. Чиновникам головне освоїти гроші, отримавши свої відкати.

Активісти, в свою чергу, говорять мовою фактів – про низьку якість виконаних робіт, зокрема при ремонті шкіл у Великій Березовиці та Гориглядах Монастириського району.

Повідомляється, що начальник управління не навів переконливих доказів щодо своєї скандальної заяви про вимагання хабарів громадськістю у нього та будівельної організації, яка виграла тендер. Натомість Андрій Об’єщик оприлюднив інформацію з поліції, що заява пана Кузика про вимагання у нього хабаря не має під собою підстав.

За підсумками прес-конференції у присутніх склалось враження, що керівник управління прозвітував “для галочки” і його будуть тримати доти, поки він реалізовуватиме схеми його “кришувальників”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE