Politerno > Україна і світ > Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про надання Україні летальної зброї

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про надання Україні летальної зброї

  • 9 Березня, 2017
  • 1505 Переглядів
  • 0

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки у резолюції №174, внесеній республіканкою Ліз Чіні про асигнування на військові потреби в новому фінансовому році – до 1 жовтня 2017 року, передбачила виділення 150 мільйонів доларів на військову підтримку України.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook голова підкомітету ВР з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Ірина Фріз, документ підтримав 371 представник нижньої палати Конгресу США, лише 48 парламентарів висловилися “проти”.

“У документі вказується, що зазначені кошти будуть доступні Пентагону з метою надання Україні військової підтримки, включаючи, зокрема, надання летальної зброї оборонного спрямування та оснащення, логістичної підтримки, підтримки розвідки української армії та сил національної безпеки, навчання особового складу українських збройних сил тощо”, – написала Фріз.

Вона підкреслила, що документом передбачене надання Україні летальної оборонного зброї. Документ має бути затверджений Сенатом Конгресу США, але Фріз висловила переконання, що зауваження сенаторів можуть бути лише до бюджету збройних сил США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE