Politerno > Україна і світ > Різниченко заїхав генерал-полковнику ЗСУ Віктору Палію головою в ніс

Різниченко заїхав генерал-полковнику ЗСУ Віктору Палію головою в ніс

  • 10 Березня, 2017
  • 1571 Переглядів
  • 0

Як повідомив “5 канал“, учасники ветеранських організацій намагалися привити ветерану АТО шану до радянської історії – не вийшло.

Дмитро Різниченко не стримався і заїхав по обличчю голові громадської ради Міністерства Оборони – бо вважає його прихильником радянської і кремлівської ідеології, проти якої йому і довелося воювати на Донбасі. Сталося це під час публічного звіту держслужби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Сам звіт викликав чимало запитань як від учасників АТО, так і від волонтерських організацій, що допомагають українській армії. Волонтери переконані – мільйони, які виділяє держава таким ветеранам витрачаються не ефективно.

“300 тисяч гривень зекономили на тендерах, 45 мільйонів витратили на психологічну реабілітацію, проконсультували 15 тисяч АТОшників та членів їхніх родин… В держслужбі у справах ветеранів звітують за минулий рік. Планова кількість учасників АТО, які мали отримати психологічну реабілітацію – це було 5,5 тисяч. А реально отримало психологічну реабілітацію 6 872 учасника бойових дій”, – розповідає голова державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев’янко.

Все це слухає мати військовослужбовця. Каже – психологічні проблеми лише зростають, коли немає даху над головою. Щоб отримати обіцяне житло, вона з сином вже два роки оббиває чиновницькі пороги і пише листи. Задовольнити нагальні потреби усіх ветеранів АТО держава не може, як пояснюють у держслужбі. Бо грошей аж надто мало. Але й те, що виділяють, переконані волонтери й АТОшники, витрачається не ефективно.

“От 100 тисяч гривень до півтора мільйона. Я вважаю, що фінансувати ГО не потрібно. Потрібно міняти закон. Котрий би нам говорив, що потрібно фінансувати проекти ГО. Для того, щоб будь-яке ГО приходило зі своїм проектом, двома, трьома і просило під них грошей”, – вважає демобілізований військовослужбовець ЗСУ Мартін Брест.

На другій годині розмов про бюджетні кошти і допомогу ветеранам – градус дискусії зашкалив. Боєць згадав дискусійне 9 травня.

“В Києві був проведений путінський флешмоб. З колорадськими стрічками йшов натовп. Організувала цей путінський флешмоб ГО Петра Цибенка. А виявляється гроші на це дала українська держава вашими руками”, – заявляє демобілізований боєць батальйону “Донбас” Дмитро Різниченко

Колишній комуніст, а нині голова організації “Ветерани України” Петро Цибенко заперечив бійцю – мовляв минулорічний захід придумали не в Кремлі. Зазначив: “Це був порив душі людей, які з розумінням ставилися до прапора перемоги”.

А далі – учасники ветеранських організацій намагалися привити бійцю шану до радянської історії. Натомість один з них – голова громадської ради Міноборони – отримав по носі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE