Politerno > Україна і світ > В Трампа визначились з кандидатурою нового посла в Росії

В Трампа визначились з кандидатурою нового посла в Росії

  • 10 Березня, 2017
  • 1614 Переглядів
  • 0

Адміністрація Дональда Трампа визначилась з кандидатурою нового посла США в Москві.

ЗМІ стверджують, що згоду зайняти цей пост дав колишній губернатор штату Юта (2005-2009), посол США в Сінгапурі (1992-1993) і Китаї (2009-2011), а також колишній учасник президентських перегонів 2012 Джон Хантсман. Витоки інформації вже майже підтверджені офіційно, Хантсман оформляє необхідні документи, а агреман Москви, ймовірно, вже отримано.

Я зазначає “Republic“, кандидатура Хантсмана виникла несподівано. Раніше серед можливих претендентів на пост посла в Москві називалися конгресмен Дана Рорабахер (колишній спічрайтер Рейгана, який брав участь в бойових діях проти СРСР в Афганістані, а нині великий друг Москви і борець за скасування “закону Магнітського”), директор консалтингової фірми Генрі Кіссінджера і колишній старший директор СНБ з Росії в адміністрації Джорджа Буша-молодшого Том Грем, а також колишній посол США в Німеччині і глава американської делегації на переговорах по СНВ-1 Річард Берт. Ймовірно, було визнано, що в нинішній атмосфері шпигуноманыъ в Вашингтоні і в світлі підозр про таємну змову команди Трампа з Москвою всі ці кандидати могли не пройти затвердження в Сенаті: Берт – офіційний лобіст ряду великих російських компаній; Грем разом з Кіссінджером – довірчий неформальний канал комунікацій з Кремлем і прихильник діалогу з Росією.

Ключову роль у виборі Хантсмана зіграла можливість швидкого затвердження в Сенаті, а також, можливо, “політична доцільність” прибрати Хантсмана з США, щоб він не брав участі в 2018 році у виборах в Сенат від штату Юта, на яких у нього були всі шанси перемогти 82 -річного ветерана республіканців і вірного трампіста Орина Хетча. Але цей вибір, на думку деяких спостерігачів, виглядає ризикованим для Трампа. Хантсман не входить в ближнє коло президента, він представник того самого “республіканського істеблішменту”, якому Трамп оголосив війну ще в ході своєї виборчої кампанії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE