Politerno > Тернопільщина > Повернулись спинами до побратимів – незрозуміла акція “Спілки учасників АТО” на День добровольця

Повернулись спинами до побратимів – незрозуміла акція “Спілки учасників АТО” на День добровольця

  • 15 Березня, 2017
  • 1778 Переглядів
  • 0

Як відомо, 14 березня на Театральному майдані відзначали День добровольця.

Щойно започатковане свято невдало співпало з силовим розгоном редуту блокадників на Донеччині, який сколихнув громадськість України.

Перед початком урочистої частини вшановування добровольців, кілька десятків людей у військовій формі стали перед сценою та повернулися спинами до військових, що вишикувалися на майдані, пише soroka.ternopil.

Як стало відомо пізніше, під сцену прийшли активісти Спілки учасників АТО Тернопільської області, котрі виголосили звернення до керівництва держави щодо підтримки блокади торгівлі з Донбасом та засудженням силового розгону редуту.

– В суботу у нас відбулися збори, на які з’їхали голови районних осередків, сьогодні тут присутні делеговані представники від районних рад. Усього членів організації є близько 4 тисяч. Ми повернулися спинами в підтримку редуту, в підтримку волонтерів, які сьогодні не можуть там спокійно проїхати, медиків, які не можуть завантаженими машинами проїхати. З одного боку, хтось рахує, що це неправильно, що ми розвернулися саме спиною до добровольців, так з одного боку, так, але з іншого – ми пройшли Майдан, ми пройшли війну, не для того ми воювали і не для того є зараз хлопці побиті на передовій, яких арештовують, на яких відкривають кримінальні справи і до яких зараз не пускають медиків. То хто зараз агресор? – коментує голова Спілки учасників АТО Тернопільської області Алла Борисенко.

Неабияке обурення викликала ця акція у керівника ГО «Об’єднання бойових побратимів» Катерини Бойко. Активістка розповіла, що спеціально на відзначення до Тернополя усього на два дні приїхали добровольці, а тут їх так зустріли. Вчинок членів Спілки, що повернулися спинами до своїх побратимів-захисників держави, вважає плювком в їх обличчя.

Некомфортно почували себе військові позаду членів спілки і сприйняли цю акцію просто неповагою до їх внеску у захист України. Проте, конфлікту не сталося, члени Спілки організовано покинули Майдан та пройшли до пам’ятника Шевченку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE