Politerno > Україна і світ > Про роль Коломойського у подіях навколо блокади

Про роль Коломойського у подіях навколо блокади

  • 15 Березня, 2017
  • 1620 Переглядів
  • 0

Останні події в країні та в регіонах, пов’язані, як з самою блокадою торгівлі з ОРДЛО, так і з реакцією громадян на розгін блокадників у Новому Торці, дали підстави політикам говорити про роль олігарха Ігоря Коломойського у подіях навколо блокади.

“Основним бенефіціаром блокади є Коломойський, тепер я в цьому остаточно впевнений. Підтверджує реакція його прямих соратників – і пости в соцмережах, і цілком організована, а не стихійна, акція у Волинській ОДА. Нагадаю, що облраду на Волині очолює прямий партнер Коломойського Ігор Палиця. Вони разом мають прямий інтерес”,– написав на своїй сторінці у Facebook нардеп БПП Володимир Ар’єв.

Він вважає, що інтерес Коломойського в тому, щоб змусити уряд залишити після реконструкції ТЕС гарантовані опції під купівлю мазуту у Укртатнафти.

Один із піврозмовників УП звернув увагу на події у Луцьку. “Там облрада в руках партнера Коломойського Палиці, і той там поступово перетворюється на Віктора Балогу на Закарпатті. Вчорашнє захоплення ОДА (поліція спростувала, що будівлю облдержадміністрації було захоплено) було зроблене якраз силами УКРОПу. Але там засвітився і один із мажоритарників “Народного фронту” Ігор Гузь. Його давно пов’язують з Миколою Мартиненком. Але останнім часом він досить зблизився з УКРОПом, і вчора його помічники були в ОДА”.

Сам нардеп Гузь в коментарі УП заявив, що не бачить нічого страшного у тому, що його позиція іде врозріз з офіційною позицією “Народного фронту”. “Я вважаю, що блокада – це правильне рішення. І тому мої помічники і брали участь у подіях в ОДА. Більше того, вони зараз збираються їхати на редут до блокувальників”,– сказав він. Натомість колеги Гузя по фракції бачать у цьому повороті тривожні сигнали для політичної ситуації.

“Схоже, Коломойський починає хитати Петра і скуповує депутатів”, – заявив один із співрозмовників з “Народного фронту”.

Джерело “Української правди” в АП також вважає, що блокаду фінансово і медійно підтримує Коломойський. Більше того, на Банковій чітко переконані, що олігарх готується до розхитування ситуації.

“Петро Олексійович дуже злиться з цього приводу, бо нічого не може зробити, адже – якщо розгін блокади, то всі ці блокадники герої. Якщо нема розгону – то блокадники знову герої”.

Схожу версію висловив і один з депутатів БПП, знайомий з ситуацією. “Зараз Коломойського взяли за “м’яке місце” і можуть стиснути. І він не збирається чекати цього, а йде в атаку. Мовляв, якщо ви таки захочете стиснути, то я вам таке влаштую, що мало не буде”, – каже депутат від БПП.

Один із лідерів “Самопомочі” запевнив УП, що їхня політична сила до акцій в регіонах не має стосунку. “Ми абсолютно проти цього. Це робота на руйнування держави, а у нас, попри все, позиція державницька”,- каже він.

Будь яку координацію з Коломойським у “Самопомочі” заперечують. Більше того, у “Самопомочі” теж побоюються активності Коломойського. Бо його медійний ресурс і можливості організовувати захоплення по всій країні можуть легко зробити лідерами блокади кого завгодно. І це можуть бути зовсім не Семенченко-Парасюк-Соболєв. Олігарх може почати грати у свою гру з новими героями.

В самого ж Ігоря Коломойського на прохання УП прокоментувати ситуацію, відповіли мовчанням.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE