Politerno > Тернопільщина > Депутата Міської ради Івана Сороколіта побили п’яні молодики

Депутата Міської ради Івана Сороколіта побили п’яні молодики

  • 17 Березня, 2017
  • 1632 Переглядів
  • 0

Вчора, серед білого дня, невідомі особи в стані сп’яніння побили депута Тернопільської міської ради Івана Сороколіта.

“Втрапив у неприємний “інцидент”, – написав депутат в себе на сторінці у Facebook.

“Невідомі мені особи близько 16:40 в стані алкогольного сп’яніння завдали мені певних тілесних ушкоджень на Театральному майдані. На щастя їх затримано. Чинили неабиякий спротив працівникам поліції. Зараз даю свідчення і далі проходитиму медичну експертизу”, – заявив Сороколоіт.

Він також подякував за допомогу тернопільській журналістці Любі Вовк, котра випадково проходила поряд і надала першу допомогу, а також працівникам поліції.

Депутат додав: “Якщо коротко: Йшли троє молодих чоловіків по тротуару навпроти мене. Випадково один одного зачепили плечем. Усі мої здібності дипломатичного спілкування та врегулювання ситуації зазнали невдачі. Після моїх слів “Хлопці, якщо випадково зачепив – вибачте!” у відповідь прозвучало “Ти ващє хто па жизні?” і кілька разів “наштовхувся обличчям на їхні кулаки”. Потім упав і ще кілька разів тілом та головою наштовхнувся на їхнє взуття”.

Люба Вовк, в свою чергу, прокоментувала ситуацію наступним чином: “Зустрічаю маминих коліжанок, балакаю 5 хв і йду далі. Бачу, перед пам’ятною дошкою Чорноволу, наче Іван Сороколіт стоїть. Але мені не видно його добре, бо він ще частково за рогом від мене. А ще його заступають жінки, які вже йдуть від нього в мій бік і говорять між собою “Боже боже, серед білого дня…”. Я грішним ділом подумала (як би то смішно зараз не звучало), що Іван запалює лампадки біля Чорновола, а жінки через це возмущаються. Думала, що підколю його “Знову цей Сороколіт всюди”, бо це вже третя зустріч з ним за сьогодні (перші дві то на судовому засіданні і на круглому столі).
Проте, коли я підійшла до перехрестя вулиць, де розміщена дошка, то побачила, що не молиться Сороколіт до відомого українця, а витирає серветками кров…”.

Як розповів “Погляду” начальник сектору комунікації головного управління національної поліції у Тернопільській області Сергій Крета, після сутички потерпілий одразу викликав полісменів за телефоном 102. Працівники Тернопільського міського відділу поліції зупинили нападника і двох його друзів за кілька десятків метрів від місця злочину. Під час затримання тілесні ушкодження отримав і один поліцейський.

Ушкодження незначні – за медичною допомогою обоє потерпілих не зверталися.

Зараз нападник із друзями перебувають у Тернопільському міському відділі поліції. З ними працюють слідчі, які визначають роль кожного з них, зокрема хто наносив тілесні ушкодження. Проводиться експертиза щодо вживання алкоголю чи наркотиків. Пізніше буде прийнято рішення про внесення відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

“Наразі вони підпадають під статтю 296 Кримінального кодексу України частина 2 – “Вчинення кримінальних дій групою осіб”, — зазначив Сергій Крета.

Як інформує видання, за попередньою версією – це тернополяни. Ймовірно, належать до однієї з громадських організацій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE