Politerno > Тернопільщина > Нацполіція прокоментувала обшуки в Тернопільській міськраді

Нацполіція прокоментувала обшуки в Тернопільській міськраді

  • 17 Березня, 2017
  • 1981 Переглядів
  • 0

На Тернопільщині поліція розслідує факти протиправного заволодіння землями територіальної громади.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Працівники Головного слідчого управління Нацполіції спільно з оперативниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України та працівниками поліції Тернопільської області викрили злочинну схему заволодіння земельними ділянками територіальної громади м. Тернопіль. Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за зловживання владоюабо службовим становищем. Зокрема, сьогодні, 17 березня, правоохоронці проводять обшуки з метою виявлення і вилучення речових доказівпротиправної діяльності посадовців.

Зокрема, правоохоронці виявили, що службові особи Тернопільської міської ради та підконтрольні їм службові особи комунальних підприємств порушили вимоги законів України «Про інвестиційну діяльність», «Про регулювання містобудівної діяльності» та Земельного кодексу України.

Посадовці вчиняли безкоштовну передачу приватним юридичним особам у власність об’єктів забудови на землях територіальної громади – під приводом укладання інвестиційних договорів та договорів про будівництво з відноснонезначними зобов’язаннями.

Такі дії мали на меті надання в подальшому безкоштовно права набуттявласності на земельні ділянки на території м. Тернополя – в обхід вимог щодореалізації земель комунальної власності у приватну на конкурентних платних засадах (проведення земельних торгів). Внаслідок вчиненого кримінального правопорушення територіальній громаді Тернополя заподіяно шкоди.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Обшуки Тернопільської міської ради тривали від шостої години ранку майже до обідньої пори.

Спецоперацію силовиків прокоментував заступник директора департаменту комунікації Нацполіції Микола Гулевич: «Обшуки проводилися для того, щоб встановити ланцюжок злочинної схеми щодо заволодіння земельними ділянками територіальними громадами міста Тернополя. Зафіксовані порушення законодавства службових осіб Тернопільської міської ради і підконтрольних їм службових осіб комунальних підприємств з порушенням правил, які регламентують містобудівну діяльність».

В свою чергу, міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що всі документи у порядку, а також бачить у проведенні обшуків тиск на ВО “Свобода”.

«Дуже дивно, що це все так відбувається. Напевно таким чином намагаються показати всій Україні, як борються з корупцією та економічними злочинами у міських радах і адміністраціях. Щодо документів, то вони всі в порядку. Ми не чинимо опору, правоохоронні органи можуть їх переглянути у будь-який момент».

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE