Politerno > Україна і світ > Глава МВС Туреччини погрожує відправляти до Європи 15 тисяч мігрантів щомісяця

Глава МВС Туреччини погрожує відправляти до Європи 15 тисяч мігрантів щомісяця

  • 19 Березня, 2017
  • 1562 Переглядів
  • 0

 

Турецька республіка збирається змінити умови міграційного угоди з Євросоюзом, яка дозволила в 2016 році різко зменшити тиск нелегальних мігрантів на країни ЄС.

Про це повідомляє DW.

Інформація про це стала відома зі слів міністра внутрішніх справ Туреччини Сулеймана Сойлу.

«Я говорю вам, європейці: у вас достатньо хоробрості? Якщо хочете, ми можемо відправляти до вас кожен місяць по 15 тисяч біженців, яких ми не відправляли, і ви будете шоковані», – пригрозив турецький міністр країнам ЄС. – Ви повинні усвідомлювати, що не можете вести гру в цьому регіоні в обхід Туреччини».

Міністр також заявив, що ФРН і Нідерланди причетні до антиурядових протестів у Туреччині в 2013 році. «Виступи курдів в жовтні 2014 року і невдалий військовий переворот в ніч на 16 липня теж на совісті європейців», – додав Сойлу.

Одночасно він звинуватив Німеччину і Нідерланди в спробах вплинути на внутрішню політику Анкари, підтримуючи протестний рух в Туреччині в 2013 році, а також рух ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецькі власті звинувачують серед іншого в організації спроби перевороту в липні 2016 року.

Глава турецького МВС також побічно заявив, що європейські країни, насамперед Німеччина і Нідерланди, хочуть вплинути на запланований на 16 квітня референдум про внесення поправок до конституції Туреччини. На думку Сойлу, “ці ігри ведуться проти Туреччини, щоб послабити її в майбутньому”.

Згідно з угодою про врегулювання міграційного кризи в Європі, укладеним між ЄС і Туреччиною в 2016 році, все біженці, нелегально прибувають до Греції з Туреччини через Егейське море, повинні надсилатися назад до Туреччини. ЄС за кожного видвореного нелегального мігранта зобов’язується легально приймати з Туреччини одного сирійського біженця.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE