Politerno > Україна і світ > Ердоган звинуватив Меркель у застосуванні “нацистських методів”

Ердоган звинуватив Меркель у застосуванні “нацистських методів”

  • 20 Березня, 2017
  • 1280 Переглядів
  • 0

 

Між Анкарою та Берліном зростає напруження. Президент Туреччини знову порівняв дії німецької влади з “нацистськими”. Цього разу закид стосується особисто канцлерки Ангели Меркель.

Конфлікт висвітило видання “DW

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган у неділю, 19 березня, звинуватив німецьку канцлерку Ангелу Меркель (Angela Merkel) в застосуванні “нацистських” методів. “Ти нині теж застосовуєш нацистські методи, – заявив Ердоган у промові, яку транслювало телебачення. – Щодо кого? Щодо моїх турецьких братів і сестер у Німеччині, щодо моїх братів і сестер-міністрів, щодо моїх братів і сестер-депутатів, які туди їздять”, – цитує Ердогана інформагенція dpa.

Заступниця голови партії Християнсько-демократичний союз Юлія Клекнер (Julia Klöckner) відреагувала на слова турецького президента так: “Пан Ердоган узагалі ще при своєму розумі?”, – передає dpa.

Спіраль напруження

Раніше у Туреччині розкритикували заяви керівника Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каля (Bruno Kahl), який повідомив про відсутність доказів того, що за організацією спроби військового перевороту в Туреччині в липні 2016 року стоїть рух проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Речник президента Туреччини Ібрагім Калін в інтерв’ю телеканалу CNN Turk 19 березня заявив, що така позиція глави німецької спецслужби доводить, нібито Німеччина підтримує терористичну організацію, яка стоїть за спробою путчу минулого року.

Вагомим аргументом є заява глави МВС Туреччини в якій він погрожує відправляти до Європи 15 тисяч мігрантів щомісяця.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE