Politerno > Україна і світ > МЗС України викликало угорського посла після заяв про створення автономії

МЗС України викликало угорського посла після заяв про створення автономії

  • 22 Березня, 2017
  • 1322 Переглядів
  • 0

 

МЗС викликав посла Угорщини для пояснення недавніх заяв політиків цієї країни щодо створення угорських автономій за кордоном.

Про це в коментарі “112 Україна” повідомила речник зовнішньополітичного відомства Мар’яна Беца.

“Зі свого боку, ми сьогодні запросили для бесіди угорського посла і почуємо його коментарі. Він повинен сьогодні до нас прийти”, – сказала вона.

За словами речника МЗС, такі заяви можуть бути чинником впливу на двосторонні відносини між країнами. “Ми повинні розуміти, що це офіційна позиція. Наскільки нам відомо, офіційна позиція Угорщини не змінилася, підтримка нашого суверенітету і територіальної цілісності в рамках визнаних кордонів.
Я думаю, що після спілкування з послом, у нас буде більш чітке розуміння”, – додала вона.

Відзначимо, напередодні віце-прем’єр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що інтереси угорців, які проживають за кордоном, будуть захищені, якщо етнічні угорські партії будуть представлені в місцевих парламентах. За його словами, етнічні угорські партії не тільки повинні піклуватися про представлення інтересів місцевої угорської громади, але також несуть відповідальність перед усією нацією.

І згадав “Союз угорців Воєводини” в Сербії як приклад етнічної угорської партії, яка повністю відповідає цьому критерію, пише Mukachevo.net.

У МЗС України таку заяву сприйняли з подивом.

Додамо, угорський політик ще в 2014 році зазначав, що “кожна нація повинна виробити власну концепцію автономії. Жителі Воєводини, Закарпатської України повинні діяти в такому ж напрямку”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE