Politerno > Україна і світ > СБУ викрила розкрадання сотень мільйонів гривень посадовцями Київавтодору – Фото

СБУ викрила розкрадання сотень мільйонів гривень посадовцями Київавтодору – Фото

  • 22 Березня, 2017
  • 1426 Переглядів
  • 0

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України викрили посадовців комунальної корпорації «Київавтодор» на розкраданні сотень мільйонів гривень, інформацію оприлюднив сайт СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділених на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний і поточний ремонт автошляхів столиці, реконструкцію транспортних вузлів, ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій.

Оперативники спецслужби задокументували, що керівники Київавтодору за змовою з комерсантами під час тендерів закуповували матеріали та роботи за значно завищеною ціною. Потім гроші перераховували на фіктивні фірми, переводили у готівку та привласнювались організаторами оборудки.

Лише протягом 2016 року зловмисники вивели на рахунки фіктивних структур та привласнили майже триста мільйонів гривень.

 

[metaslider id=5920]

 

Під час низки обшуків в офісах Київавтодору, на підприємствах- підрядниках, фіктивних структурах та місцями проживання фігурантів справи, співробітники СБ України вилучили документацію, яка підтверджують здійснення протиправних фінансово-господарських операцій, чорнові записи, комп’ютерну техніку, на якій виготовлялись фіктивні фінансово-господарські документи, печатки комерційних структур, задіяних у проведенні оборудок, та майже чотири мільйони необлікованих гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE