Politerno > Україна і світ > ЗМІ назвали ім’я терориста з Вестмінстерського мосту

ЗМІ назвали ім’я терориста з Вестмінстерського мосту

  • 22 Березня, 2017
  • 1742 Переглядів
  • 0

Британські спецслужби встановили особу чоловіка, який влаштував теракт в Лондоні.

Як повідомляє НТВ, з посиланням на The Independent, терористом, який влаштував бійню сьогодні в центрі Лондона, може бути народжений у Великобританії Абу Іззадін, який вже відбував тюремний термін за за пособництво терористичної діяльності і розпалювання ненависті.

Громадянин Великобританії Абу Іззадін, також відомий під ім’ям Тревор Брукс, був за кермом автомобіля під час теракту, а також намагався напасти на співробітників поліції, пише видання.

Іззадін вів канал в YouTube, де називав членів парламенту “невірними” і закликав до вбивства поліцейських.

Однак офіційних підтверджень чи спростувань цієї інформації немає. Інші джерела стверджують, що Абу Іззадін в даний час все ще відбуває тюремний термін.

У поліції повідомили, що слідчі вже мають припущення щодо особи нападника, однак ніяких подробиць поки не розкривають і не роблять офіційних заяв. Поліція Лондона також повідомляла, що під час теракту загинули 4 людини, включаючи терориста і поліцейського, також говорилося про більш 20 постраждалих.

Як пише Reuters з посиланням на європейського чиновника, в даний час слідчі вивчають питання, чи міг нападник зробити атаку в Лондоні під впливом терористичного угрупування «Ісламська держава» (заборонена в РФ).

На даний момент в місті зберігаються посилені заходи безпеки. У центрі міста багато поліції. Над резиденцією прем’єр-міністра Британіїта на Даунінг-стріт і будівлею Скотланд-Ярду в пам’ять про жертви теракту приспущені державні прапори.

Прем’єр-міністр Тереза ​​Мей проводить екстрене засідання надзвичайного комітету COBRA, за участю представників уряду, поліції і спецслужб.

Нагадаємо, сьогодні вдень злочинець за кермом позашляховика навмисно збивав перехожих на Вестмінстерському мосту, після чого машина врізалася в огорожу парламенту, а її водій накинувся з ножем на поліцейського.

Злочинець був нейтралізований трьома пострілами. Три людини загинули, включно з поліцейським. Постраждали понад 20 осіб, в тому числі ще троє правоохоронців, троє ліцеїстів з Франції, п’ятеро туристів з Південної Кореї, двоє громадян Румунії.

 

Телеканал Sky News опублікував фотографію підозрюваного, який був застрелений під час нападу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE