Politerno > Тернопільщина > Представники влади та громадських організацій підписали меморандум про підготовку загонів територіальної оборони

Представники влади та громадських організацій підписали меморандум про підготовку загонів територіальної оборони

  • 24 Березня, 2017
  • 1503 Переглядів
  • 0

Підготовка загонів Територіальної оборони – це спільне завдання, переконані на Тернопільщині.

Ті, хто у разі наступу агресора, готовий стати на захист області, повинні мати достатньо високий рівень, як теоретичної так і практичної підготовки.

Тому, щоб обороноздатність краю була максимальною, Тернопільська обласна державна адміністрація, обласна рада, міська рада та майже два десятки громадських організацій підписали сьогодні, 24 березня Меморандум про співпрацю.

Інформація оприлюднена на сайті Тернопільської ОДА.

«Тернопільська обласна державна адміністрація бере на себе головну і координуючу функцію: максимально об’єднати всіх, хто готовий долучатися до підтримки обороноздатності нашої держави. Сьогодні у кожному районі області сформований загін територіальної оборони, який складається із близько 300 осіб.

Понад 4 тисяч осіб, які залучені в загони територіальної оборони області, беруть участь не лише у теоретичних, а й у практичних заняттях. У багатьох випадках це відбувається завдяки громадським організаціям, спілкам учасників АТО. Цього року в навчаннях взяли участь вже 12 загонів територіальної оборони Тернопільщини», — зазначив голова Тернопільської Степан Барна.

 

[metaslider id=6414]

 

Документ передбачає максимально широке залучення всіх верств населення до системи територіальної оборони, у тому числі ветеранів бойових дій і учасників антитерористичної операції на сході України.

У подальшому планується створення в Україні потужного громадського інституту територіальної оборони України, запровадження масової військової підготовки громадян з метою підвищення обороноздатності країни, налагодження всебічної підтримки та співпраця громадськості з державними інституціями в сфері територіальної оборони України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE