Politerno > Україна і світ > Напередодні великодніх свят з 1 квітня вступить в силу режим повного припинення вогню – Дарина Оліфер

Напередодні великодніх свят з 1 квітня вступить в силу режим повного припинення вогню – Дарина Оліфер

  • 29 Березня, 2017
  • 1689 Переглядів
  • 0

З 1 квітня, до поминальних днів, також заплановано суттєве прискорення процедури перетину лінії зіткнення, повідомила прес-секретар представника України в тристоронньої контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

Напередодні великодніх свят тристороння контактна група привітала рішучість усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню, який набуде чинності з 1 квітня 2017 року, інформує Гордон.

Про це повідомила прес-секретар представника України в тристоронньої контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер в Facebook за підсумками роботи тристоронньої групи в Мінську.

“Українська сторона розцінює Мінські домовленості як безальтернативний фундамент для врегулювання ситуації на Донбасі”, – зазначила вона.

Оліфер додала, що з 1 квітня, до поминальних днів, також заплановано суттєве прискорення процедури перетину лінії зіткнення на контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ). Зокрема, планується продовжити роботу пунктів перетину в ранкові та вечірні години.

“Українська сторона ще раз звернула увагу: визнання на території Росії документів, виданих самопроголошеними владою ОРДЛО; захоплення державних і приватних підприємств України, а також іноземних компаній на непідконтрольній Україні частини Донбасу і введення рубля на території ОРДЛО; псевдоуказом про кордон ОРДО, – всі ці дії стали грубими порушеннями Мінських угод і змусили Україну обмежити переміщення вантажів через лінію дотику », – підкреслила вона.

Також українська сторона розцінила як “чергову спробу торпедування Мінського процесу” спроби Держдуми Росії внести зміни в законодавство РФ, спрямовані на подальшу легітимізацію “квазідержавних процесів в ОРДЛО”.

“У рамках засідання тристоронньої контактної групи українська сторона поставила питання про неухильне дотримання українського законодавства на території ОРДЛО”, – повідомила Оліфер.

Вона також додала, що перехід до вирішення політичних проблем можливий тільки після повного і стійкого припинення вогню, виведення російських озброєнь і військових формувань, а також передачі контролю над кордоном.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE