Politerno > Україна і світ > За минулу добу бойовики 83 рази обстріляли українські позиції, двоє бійців загинули, – штаб АТО

За минулу добу бойовики 83 рази обстріляли українські позиції, двоє бійців загинули, – штаб АТО

  • 30 Березня, 2017
  • 1256 Переглядів
  • 0

За добу бойовики 83 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції, в результаті чого двоє українських солдатів загинуло, 3 отримали поранення, повідомили в прес-центрі штабу АТО.

“Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. За минулу добу зафіксовано 83 обстріли позицій Збройних Сил України. Порушуючи існуючі домовленості російсько-окупаційні війська обстрілюють позиції українських захисників зі зброї калібром понад 100-мм. За добу загинули два українських захисники, ще троє отримали поранення “, – йдеться в повідомленні.

Так, на Маріупольському напрямку з 122-мм артилерійських систем обстріляні опорні пункти в районах населених пунктів Широкино, Гнутове і Водяне. З мінометів калібру 120-мм бойовики вели вогонь по позиціях неподалік Гнутове, а з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і гранатометів вони обстріляли Мар’їнка, Водяне та Павлопіль. По позиціях в районі Водяного вів вогонь танк, а з озброєння БМП бойовики обстрілювали українських морпіхів в Широкино. Неподалік Гнутове і Водяного активізувалися снайпери бойовиків.

На Донецькому напрямку, поблизу Троїцького, бойовики застосували артилерію калібру 152-мм. Опорні пункти українських військовослужбовців поблизу Авдіївки, Троїцького і Луганського бойовики накривали вогнем мінометів калібру 120-мм, а захисників Дослідного, Авдіївки і Кам’янки – з мінометів калібру 82-мм. За Троїцькому вів вогонь танк, по Луганському – БМП. Опорні пункти поблизу Кам’янки і Невельського бойовики обстрілювали з великокаліберних кулеметів і з гранатометів різних систем.

На Луганському напрямку, в районі населеного пункту Калинове-Попасна, зафіксовано застосування бойовиками артилерії калібру 122-мм. З мінометів калібру 120-мм, озброєння БМП і гранатометів різних систем вони вели вогонь по українських позиціях неподалік Кримського. З великокаліберних кулеметів і гранатометів були обстріляні українські позиції поблизу Станиці Луганській і Новоалександровки.

“Сили АТО відкривали вогонь для зниження вогневої активності ворога”, йдеться в повідомленні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE