Politerno > Тернопільщина > Чи торкнуться обшуки в “Мегаполісі” тернопільського мультимільйонера?

Чи торкнуться обшуки в “Мегаполісі” тернопільського мультимільйонера?

  • 31 Березня, 2017
  • 1619 Переглядів
  • 0

За інформацією Генпрокурора Юрія Луценка, сьогодні понад 1000 правоохоронців проводять обшуки в офісах структур, пов’язаних з монополістом у сфері тютюнової диструбуції – Тедіс Україна (в минулому – “Мегаполіс Україна”).

Як повідомлялось, у прокуратурі підозрюють посадових осіб компанії у виведенні з України в 2015-2017 роках 2,5 млдр. гривень. Правоохоронці встановили, що реальним власником бізнесу є російський мільярдер Кесаєв, стосовно якого розповсюджуються санкції, накладені рішенням РНБО. Росіянин є членом рада директорів одного із заводів, що випускають військову продукцію. Відтак, його можна вважати причетним до російської агресії в Україні.

ZZ.te.ua нагадує, що ще в 2015 році управляючим партнером “Мегаполісу” був тернопільський бізнесмен Андрій Ярема. Після появи у “Мегаполісі” нових співласників з українського боку Ярема втратив ведучі позиції у компанії. За неофіційною інформацією його повноваження звузились до діяльності в галузі диструбуції в Тернопільській області. Крім того, Ярема в останні роки інвестував чималі кошти в сільське господарство та будівництво.

Тернопільські активісти неодноразово пікетували структури “Мегаполісу”, вимагаючи накладення санкцій на російський бізнес в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE