Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура проводить обшуки в Антимонопольному комітеті

Генпрокуратура проводить обшуки в Антимонопольному комітеті

  • 31 Березня, 2017
  • 1375 Переглядів
  • 0

Генпрокуратура здійснює обшуки в будівлі Антимонопольного комітету, нікого зі співробітників не пропускають. Про це повідомила державний уповноважений АМКУ Світлана Панаіотіді на своїй сторінці в Facebook.

“Генеральна прокуратура з 7.30. Або відкривайте, або ламаємо двері. Обшук в АМКУ. Нікого в будівлю не пускають. Маски. Зброя”, – написала Панаіотіді.

Паралельно з тим генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook проінформував про проведення обшуків у справі монопольного дистриб’ютора тютюнових виробів TEDIS Ukraine та розкритя схеми ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і виведенні коштів за кордон, в тому числі для фінансування тероризму.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2012 до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб’ютора тютюнових виробів ТОВ Мегаполіс Україна ( тепер – Тедіс Україна ) є зокрема громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виводу коштів з України за кордон.

Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ Тедіс призначено осіб, які всі свої рішення узгоджують з членом ради директорів російського ЗАТ ” Завод імені Дегтярьова” – одного з постачальників зброї терористичним організаціями ДНР – ЛНР.

Попри заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм – транзитерів за 2015-17 виведено 2,5 млрд грн.
Для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів.

Наразі 1000 співробітників правоохоронних органів проводять обшуки та інші невідкладні слідчі дії”, – йдеться в повідомленні.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE