Politerno > Україна і світ > ЗМІ: Абонплата за газ осяде в кишені Дмитра Фірташа

ЗМІ: Абонплата за газ осяде в кишені Дмитра Фірташа

  • 31 Березня, 2017
  • 1628 Переглядів
  • 0

З 1 квітня українцям доведеться платити не тільки за використаний обсяг газу, а й просто за те, що вдома встановлена ​​газова плита.

І всі ці кошти осядуть в кишені одного олігарха – Дмитра Фірташа, власника компанії “Group DF”, повідомляє “24 канал”.

Однак експерти знайшли механізм, як мінімізувати розмір абонплати. Виявляється, все залежить від лічильника – чим більше його пропускна здатність, тим більше доведеться платити. Згідно із законом споживачі можуть вимагати заміни лічильників на більш економні.

“Найбільший тягар ляже на малозабезпечених людей, у яких одна плита, або, скажімо, плита і водонагріваюча колонка. Тут вже субсидії не працюють. Це буде для них першочерговий платіж. Якщо люди його не сплатять, то до них прийде облгаз від Дмитра Фірташа”, – повідомив екс-міністр ЖКГ України Олексій Кучеренко.

Досліджуючи це питання, Кучеренко зробив цікаве припущення: якщо влада свідомо йде на такий непопулярний крок, значить, має свій інтерес.

Зараз транспортування газу споживачам закладена в загальний тариф. Середньостатистичний українець за приготування їжі на плиті платить від 40 до 150 гривень. Тариф в різних містах буде різним і залежатиме від кількості населення.

 

Читайте також: Газові протести або “вовк іди лісом”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE