Politerno > Україна і світ > Американський літак виконає спостережний політ над Росією

Американський літак виконає спостережний політ над Росією

  • 10 Квітня, 2017
  • 1719 Переглядів
  • 0

Американський літак ОС-135Б з 10 по 14 квітня виконає спостережний політ над територією Росії в рамках договору з відкритого неба, повідомив начальник російського національного Центру щодо зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков.

“У період з 10 по 14 квітня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія США і Чехії виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б”, – сказав він.

Рижков зазначив, що в ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження контролюватимуть суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і порядок застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

Також він уточнив, що “літак спостереження ОС-135Б відноситься до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї. Літак і встановлена ​​на ньому апаратура спостереження (аерофотоаппарати) пройшли міжнародне огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених договором “.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE