Politerno > Україна і світ > Сергій Лавров вважає “непартнерськими” заяви Заходу на адресу Росії за війну в Україні

Сергій Лавров вважає “непартнерськими” заяви Заходу на адресу Росії за війну в Україні

  • 17 Квітня, 2017
  • 1383 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав заяви Заходу на адресу Росії про відповідальність за український і сирійський кризи “непартнерським підходом”.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на прес-конференції в Москві.

“Вже не дуже й хочеться коментувати все ті голослівні звинувачення, які на нашу адресу висуваються – спочатку це була Україна, потім в цьому контексті стала згадуватися Сирія, зараз хтось із американських діячів чи офіційна особа в Лондоні стали говорити, що з Росією можна співпрацювати, але нехай вона поводиться добре в Україні, в Сирії і тепер мова йде про Корейський півострів.

Уже і тут Росія комусь повинна щось робити “, – заявив Лавров. За його словами, хаос, який існує, створено “не нами”. Він заявив, що угруповання “ІДІЛ”, “Аль-Каїда”, “Джебхат-ан-Нусра” з’явилися в результаті тих авантюр, до яких залучалися “наші західні партнери, перш за все численні адміністрації США”.

“Починаючи з Афганістану, підтримуючи моджахедів, називаючи їх борцями за свободу, і далі Ірак, Лівія – все це зруйновано, а наслідки виявляється, ми повинні оплачувати”, – заявив він. “Це непартнерським підхід, ми його не приймаємо”, – сказав Лавров.

За його словами, Росія буде орієнтуватися на те, що сказав президент США Дональд Трамп, а не його помічники, про те, що він хоче налагодити відносини з Росією. При цьому він запевнив, що Росія до налагодження відносин з США готова. Лавров підкреслив, що агресивні дії авіації США, коли були нанесені удари по авіабазі в Сирії, лише погіршили ситуацію і ускладнили пошук політичного врегулювання.

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп хоче, щоб США і НАТО спробували налагодити відносини з Росією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE