Politerno > Україна і світ > Прокуратура викликала на допит дипломата у справі Артеменка

Прокуратура викликала на допит дипломата у справі Артеменка

  • 18 Квітня, 2017
  • 1382 Переглядів
  • 0

Прокуратура 19 квітня викликає на допит дипломата, главу Міжнародного центру перспективних досліджень Василя Філіпчука у справі депутата Верховної Ради Андрія Артеменка про план передачі Криму в оренду Росії.

Про це, як повідомляють “Українські новини“, він повідомив під час брифінгу.

Філіпчук заявив, що проведений обшук у Міжнародному центрі перспективних досліджень є неприпустимим, а також повідомив, що прокуратура викликає його на допит 19 квітня.

“Такі атаки свідчать, боюся, про повернення до того, що не було жодного разу в історії України, а ми згадуємо тільки радянські часи, тобто переслідування за іншу точку зору, оскільки в офіційному виклику, який я маю на завтрашній допит в прокуратуру, так і написано: “за відпрацювання ідей мирного врегулювання конфлікту на Донбасі”, – сказав він.

За словами Філіпчука, він протягом 3 років “займався питаннями мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і відновлення територіальної цілісності України”.

Як відомо, газета The New York Times повідомляла, що нардеп з фракції Радикальної партії Ляшка Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій. План передбачає виведення всіх російських військ зі Східної України і референдум про передачу Криму в аренду Росії на 50 або 100 років.

Також Артеменко начебто передав у США докази корумпованості президента України Петра Порошенка.

Пізніше, Радикальна партія Олега Ляшка виключила Андрія Артеменка зі складу фракції.

Сам Артеменко стверджував, що не передавав жодного плану у Білий дім, а був залучений США до перемовин з українського питання. Також він заявив, що Олег Ляшко був в курсі розробки “мирного плану”

Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо Артеменка про державну зраду.

13 квітня 2017 року прокуратура провела обшук в приміщенні МЦПД в зв’язку з тим, що центр може бути причетний до розробки “плану Артеменка”.
Сам Філіпчук заперечує, що причетний до розробки так званого “мирного плану” депутата.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE