Politerno > Україна і світ > У Парижі протестували “Розгнівані дружини поліцейських”

У Парижі протестували “Розгнівані дружини поліцейських”

  • 23 Квітня, 2017
  • 1369 Переглядів
  • 0

Понад сто дружин і подруг паризьких поліцейських влаштували демонстрацію на Єлисейських полях, протестуючи проти зростання насильства у Франції.

Група, що називає себе “Розгнівані дружини поліцейських”, пройшла маршем через центр міста, повідомило видання BBC Україна.

Учасниці демонстрації несли чорні кулі, які символізували загиблих поліцейських, і рожеві, як символ сімей, які залишилися без чоловіків і батьків.

Безпосередньою причиною протестів стала нещодавня загибель у Парижі поліцейського Хав’є Жугеле. Два дні тому його убив двома пострілами в голову нападник Карім Шерфе.

Через атаку ще двоє поліцейських поранені. Нападник не вижив.

Як заявив представник прокуратури, пан Шерфе раніше говорив про намір убити поліцейського, але конкретних зв’язків між ним і радикальними ісламістськими групами не виявили.

На вокзалі поліцейські заарештували чоловіка із ножем

Французькі ЗМІ також повідомляють, що біля паризького Північного вокзалу заарештували чоловіка, який наближався із ножем до поліцейського патруля.

У неділю у Франції пройдуть президентські вибори.

Кандидатів у президенти вже звинуватили в тому, що у своїх передвиборних виступах вони використовували тему загибелі поліцейського задля власних політичних інтересів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE