Politerno > Україна і світ > У Катарі заявили, що не бояться бойкоту, тому що у них є $ 340 мільярдів резервів

У Катарі заявили, що не бояться бойкоту, тому що у них є $ 340 мільярдів резервів

  • 10 Липня, 2017
  • 1358 Переглядів
  • 0

Глава Центрального банку Катару Абдулла бін Сауд Аль-Тані заявив, що Доха не боїться оголошеного бойкоту арабських країн, тому що у неї достатньо золотовалютних резервів, щоб витримати економічну блокаду.

Про це він сказав в інтерв’ю CNBC.

“У цьому надійність нашої системи, у нас достатньо грошей, щоб вистояти будь-який шок”, – сказав він.

За словами Аль Таня, Центробанк Катару володіє запасами в 40 млрд доларів і золота на 300 млрд доларів.

Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Египет 5 червня розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму і втручанні в їхні внутрішні справи.

Арабські країни пред’явили Катару ультиматум, в якому зажадали знизити рівень дипломатичних і військових відносин з Іраном, закрити турецьку військову базу, припинити фінансування терористичних організацій, відмовитися від втручання у внутрішні справи арабських країн, а також закрити всю супутникову телевізійну мережу “Аль-Джазіра”.

Пізніше стало відомо, що влада Катару в квітні перерахувала бойовикам терористичних угруповань близько $ 1 млрд,, з посиланням на близькі до ситуації джерела в уряді та військовому командуванні Катару.

За інформацією ряду ЗМІ, за допомогою викупу катарці хотіли звільнити 26 членів королівської сім’ї, які вирушили на соколине полювання на південь Іраку і були захоплені там в полон терористами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE