Politerno > Україна і світ > Саакашвілі каже, що Ахметов є головним мотиватором Порошенка

Саакашвілі каже, що Ахметов є головним мотиватором Порошенка

  • 29 Липня, 2017
  • 1520 Переглядів
  • 0

Наближений до екс-президента-втікача Віктора Януковича олігарх Ринат Ахметов є “головним мотиватором” для президента України Петра Порошенка.

Про це заявив екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА та лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі в інтерв’ю УП.

Коментуючи питання про те, чия роль у процесі позбавлення Саакашвілі громадянства була найголовнішою, Порошенко чи глави МВС Арсена Авакова, він зазначив: “Я думаю, що головна роль була у Порошенка”.

“Він злякався, бо він найбільше обізнаний про мої можливості, реально знає, що я можу організувати. Що б він там не говорив, що я провалився і так далі, – він знає, що я знайду спосіб організуватися. Це раз. Друге. Ахметов зараз – головний мотиватор Порошенка. Вони один одного ненавидять, але вони дуже один одному потрібні. Це вже сімейні зв’язки, враховуючи програму його дружини”, – зазначив Саакашвілі.

При цьому він додав, що рішення, на його думку, “завжди одноосібно приймає Порошенко”.

“Але Ахметов був головним мотиватором. Просто він включив в цю комісію (комісія з громадянства при президенті) представника Авакова, щоб розділити відповідальність. Він спеціально наполіг, щоб представники Авакова це теж підписали. Це стара радянська тактика “трійок”, політбюро – коли усі підписують якісь рішення”, – додав Саакашвілі.

“Він повністю – заручник Ахметова, тих людей, яких вони провели в СБУ. Він заручник Яценюка і його групи”, – заявив екс-глава Одеської ОДА.

Він також зазначив, що у повідомлення про позбавлення його громадянства “відразу повірив”.

“З двох причин: тому що вони (влада) зазвичай використовують радикальну фракцію (фракція Радикальної партії, інформацію про позбавлення Саакашвілі громадянства першим оприлюднив нардеп від РП Ігор Мосійчук). У них же є привілеї, тому що їх використовував Ахметов для оголошення таких речей” , – зазначив Саакашвілі.

Як повідомлялось, 26 липня політики від Радикальної партії заявили про те, що екс-президента Грузії і колишнього голову Одеської ОДА позбавили громадянства України.

У державній міграційній службі України підтвердили позбавлення Саакашвілі громадянства, однак у Порошенка підтвердили це лише у четвер вранці.

Сам Саакашвілі напередодні полетів до США, звідки він заявив, що буде домагатися повернення в Україну.

Ситуацію навколо позбавлення Саакашвілі громадянства Петро Порошенко досі ніяк не коментує.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE