Politerno > Україна і світ > Хвороба українського чиновника: при першій нагоді обікрасти державу

Хвороба українського чиновника: при першій нагоді обікрасти державу

  • 8 Серпня, 2017
  • 1402 Переглядів
  • 0

Стали відомі деталі слідства над сином екс-керівника “Енергоатому” у справі незаконного привласнення понад 27 млн ​​гривень на двох закупівлі Південно-Української АЕС.

Як зазначається, це справа майже три роки спускалася на гальмах в Нацполіціі Миколаївської області, поки за неї не взявся НАБУ, про це повідомляють “Наші гроші”.

Артем Кім, син екс-керівника “Енергоатому”, підозрювався в пособництві в заволодінні групою осіб 27,94 млн гривень Південно-Української АЕС під час двох закупівель в ТОВ “Арстрейд” і ВАТ “Уніс-Трейд”.

Завдяки тому, що його батько Віссаріона Кіма з 2007 по серпень 2012 очолював ЮУАЕС, а з серпня 2012 року по червень 2013 був в.о. президента НАЕК “Енергоатом”, Артем Кім надав можливість цим компаніям, фактичним керівником яких був його близький друг Дмитро Лисенко, перемогти на тендерах. Крім зазначених підприємств, в тендерах також брали участь пов’язані технічні учасника.

Завищення цін укладених договорів підтверджується судовими експертизами. Кіму визначили запобіжний захід – домашній арешт з носінням електронного браслета і здачею всіх паспортів. Спеціалізована прокуратура проситиме утримання під вартою з альтернативою – запорукою в 27 млн ​​гривень.

Також повідомляється, що слідство виявило “чорну” бухгалтерію, де розписано розподіл коштів, отриманих в результаті угоди з тендерами Південно-Української АЕС, де серед одержувачів грошей фігурують, зокрема, представники правоохоронних органів та АМКУ.

В цілому по цій справі вручено підозри 14 особам, 5 з яких зараз в розшуку. Раніше, в 2013 році виконуючому обов’язки президента “НАЕК” Енергоатом “Віссаріону Кіму було пред’явлено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Пізніше адвокат Кіма Геннадій Барабаш заявив, що депутат Верховної Ради Давид Жванія причетний до усунення з посади керівника “Енергоатому”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE