Politerno > Україна і світ > Інструмент провокації хабара потрібно легалізувати, – Пташник (Відео)

Інструмент провокації хабара потрібно легалізувати, – Пташник (Відео)

  • 13 Серпня, 2017
  • 1492 Переглядів
  • 0

Якщо слідчим органам потрібен такий інструмент як провокація хабара, то його потрібно легалізувати. Тому що повинна бути належна доказова база, яка б не змогла корупціонеру ухилитися від відповідальності в судах.

Про це на телеканалі ZIK сказала народний депутат України Вікторія Пташник.

“Історія із агентом Катериною мене переконала в тому, що нам потрібно легалізувати інструмент провокації дачі хабара для того, щоб він абсолютно був в легальному полі. Тому що я розумію, що жодну людину не можна спровокувати будь-яким шляхом та методами, якщо вона є державним службовцем, народним депутатом, то не схильна до того, щоб брати хабарі”, – розповіла Пташник.

І додала: “Я не можу собі уявити, що потрібно пропонувати, якими методами та засобами заохочувати, щоб люди брали від когось “подарунки”. Мені здається, що все це насправді закладається ще з дитинства. Коли батьки виховують своїх дітей порушувати закон або ні. Коли діти дивляться на своїх батьків, чи вони працюють, чи сплачують податки зі своєї заробітної плати”.

Також вона сказала, що довести будь-який корупційний злочин досить важко. Адже адвокати оскаржуватимуть зібрану доказову базу теж.

“Але якщо слідчим органам потрібен такий інструмент як провокація хабара, то я за те, щоб це легалізувати. Тому що повинна бути належна доказова база. І мені б дуже не хотілося, щоб ті хто заслуговують на те, щоб понести відповідальність мали можливість ухилитися від неї в судах”, – додала вона.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE