Politerno > Україна і світ > Ракетні двигуни, про які написано у The New York Times, вже не виготовляють в Україні, – політолог (Відео)

Ракетні двигуни, про які написано у The New York Times, вже не виготовляють в Україні, – політолог (Відео)

  • 15 Серпня, 2017
  • 1537 Переглядів
  • 0

Ракетні двигуни, розроблені конструкторським бюро “Південне” ім. М.К. Янгеля, в Україні не виготовляють близько п’ятнадцяти років. Тобто, якщо подібний двигун і могли продати КНДР, то тільки зі складів Російської Федерації.

Про це на телеканалі ZIK сказав політолог Володимир Цибулько.

“Якщо з’являється інформація про те, що Україна начебто постачає ракетні двигуни до КНДР, то її можна дуже легко перевірити. Адже кращим свідченням є щорічні фінансові звіти підприємства. Тим більше, що “Південмаш” – це установа, яка перебуває під жорстким міжнародним контролем, оскільки Україна жорстко дотримується зобов’язань по не поширенню ракетних технологій. Особливо в країни третього світу”, – розповів Цибулько.

Також він розповів про те, що ті двигуни, про які йшлося у статті журналіста The New York Times, уже давно не виготовляють в Україні.

“Насправді ракетні двигуни були розроблені Конструкторським бюро “Південне” ім. М.К. Янгеля і почали випускати ще у 1965 року. І близько п’ятнадцяти років в Україні вони уже не виготовляються. Тобто, якщо подібний двигун і міг десь виникнути на ринку, то тільки зі складів Російської Федерації”, – додав він.

Депутат Верховної Ради і екс-глава інформаційного відділу “Правого сектора” Борислав Береза ​​вважає, стаття, що з’явилася в The New York Times про можливу причетність України до постачань ракетних двигунів в КНДР спрямована на зрив можливих військових поставок з США.

На своїй сторінці в Facebook депутат пише, що нинішній скандал дуже нагадує ситуацію часів Кучми, коли Україну звинуватили у продажу Іраку станцій радіотехнічної розвідки “Кольчуга”, що завдало колосального удару по міжнародному іміджу України.

“І хоча “Кольчуг” американці згодом в Іраку не знайшли, але, як то кажуть, “осад залишився”. Все це відбувалося на тлі переговорів про вступ України в НАТО і стало тією причиною, яка зірвала вступ нашої країни до Альянсу”, – стверджує Береза.

При цьому він нагадує, що незадовго до появи статті в The New York Times з’явилася інформація про можливі поставки Києву американських ПТРК “Джавелін”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE