Politerno > Україна і світ > Чорні каравани: як Гройсман допомагає заробляти Ахметову і Януковичу

Чорні каравани: як Гройсман допомагає заробляти Ахметову і Януковичу

  • 16 Серпня, 2017
  • 1378 Переглядів
  • 0

Цікава штука виходить: поки ми спостерігаємо зростання цін на комуналку та на склад так званої продуктового кошика, можновладці прокручують вже дуже цікаві схеми.

Гаразд, промовчимо про те, що Гройсман поставив своїм підлеглим зарплати в 70 тисяч гривень – дурниця якась. Але ось вугільні схеми – справа куди більш цікава і прибуткова.

Енергетичний експерт, економіст Андрій Герус прокоментував рішення прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який заборонив українським державним компаніям купувати вугілля в Росії.

Як пише видання Politeka.net, за словами експерта, таке рішення Кабміну, насправді, є дуже вигідним. Особливо, з урахуванням того, що всім компаніям теплової генерації ціна вугілля в тариф розраховується за формулою Роттердам +.

Герус зазначив, що, наприклад, саме державної компанії Центренерго не дозволено купувати вугілля в Росії і заробляти на цьому. А ось з приватними гравцями все інакше.

“Є приватна компанія ДТЕК, її акціонером є Ахметов – цій компанії можна купувати вугілля в Росії і отримувати надприбутки на російському вугіллі за формулою Роттердам +. Є приватна компанія Донбасенерго, за даними ЗМІ, її акціонером є Янукович. Їм також можна возити вугілля з Росії і добре заробляти на Роттердам +”, – додає експерт.

На думку Геруса, така ситуація є дискримінацією. Державі треба або всім дозволити, або всім заборонити возити вугілля з Росії.

“Може я неправильно розумію слова “ринок”, “рівні правила гри”, “чесна конкуренція”?”, – задається питанням експерт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE