Politerno > Україна і світ > Спецпрокурор Роберт Мюллер хоче допитати керівників фірм, що працювали на Манафорта

Спецпрокурор Роберт Мюллер хоче допитати керівників фірм, що працювали на Манафорта

  • 26 Серпня, 2017
  • 1457 Переглядів
  • 0

Спецпрокурор США у справі про втручання Росії в американські вибори Роберт Мюллер хоче, щоб велике журі допитало керівників компаній, які працювали на колишнього радника Дональда Трампа Пола Манафорта у часи, коли той працював на “Партію регіонів” і Віктора Януковича.

Про це повідомляє УП з посиланням на канал NBC.

За словами PR-директора однієї з фірм, яка має свідчити у справі, команда Мюллера цікавиться закордонною кампанією Манафорта у період з 2012 по 2014 роки.

“Ми думаємо, вони намагаються встановити, чи це був законний проект. З нашої точки зору, законний. Ми зробили велику роботу і ставилися до цього серйозно” – зазначив менеджер.

Повідомляється, що над кампанією в Україні, яку координував Манафорт, працювали шість компаній. За роботу їм платили з розташованого у Брюсселі Європейського центру сучасної України, декларованою метою якого була підтримка вступу України до ЄС.

Дві з компаній працювали у Вашингтоні з партнером Манафорта Ріком Гейтсом, три інші працювали у Європі.

Наприкінці минулого місяця, за даними ЗМІ,  агенти ФБР провели обшук у будинку Манафорта на підставі ордеру, що дозволяє вилучати документи та інші матеріали.

Як відомо, Манафорт є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання РФ в президентські вибори в США в минулому році.

Читайте також: Нардеп Лещенко дав пояснення ФБР у справі Манафорта (Відео) або 

Манафорт визнав, що отримав $ 17 млн ​​від Партії регіонів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE