Politerno > Україна і світ > Небоженко про страждання Рабіновича

Небоженко про страждання Рабіновича

  • 26 Серпня, 2017
  • 1366 Переглядів
  • 0

Перед достроковими виборами Льовочкін і Ахметов активно добивають Рабіновича – лідера дуже дивної партії – “За життя”.

Але це не просто прояв латентного антисемітизму регіоналів. Це боротьба за східно-український електорат, перш за все, між київською владою (Банковою), яка високо оцінила таланти Рабіновича і регіоналами, “п’ятою колоною Кремля”, які бояться втратити контроль над Східною Україною перед відходом Росії з Донбасу.

Адже якщо Оппоблок Льовочкіна і Ахметова втратить свій електорат, вони стануть непотрібними і Москві.

Крім того, політична стратегія регіоналів, що диктується Кремлем, – мир на Донбасі за будь-яку ціну і обмін на Крим, виявилася менш ефективною, ніж розгнуздана і цинічна ліва демагогія Рабиновича.

Рабінович через свій телеканал активно експлуатує страхи населення України перед стрімким зубожінням і чітко вказує на відсутність перспектив виживання для більшості людей при цій владі.

При цьому він уміло обходить винуватців сформованого важкого соціально-економічного становища, чим надає неоціненну послугу Банковій.

Активність і несподіваний електоральний успіх Рабіновича лякає не тільки регіоналів, які справедливо вважають, що він відбирає у них їх законний і вічний електорат. На Богомольця (Аваков) також незадоволені тим, як колишній харків’янин Рабинович активно освоює електорат Харківщини, що явно не входить в політичні плани нинішнього міністра МВС України Авакова. Аваков прекрасно розуміє, що для збереження своєї влади, за будь-яку ціну, потрібно спиратися не тільки на силові ресурси МВС і бойові загони квазідобровольцев. Для боротьби за владу потрібна і ЗМІ, і електоральна підтримка. Харків давно є полем боротьби відразу трьох політичних сил – “п’ятої колони Кремля”, президента Порошенка і міністра МВС Авакова.

Для Кремля Харків залишається останньою надією на дестабілізацію центральної влади України. За планами Кремля те, що не вийшло в Одесі, під час заворушень 2 травня 2014 року, має вийти в Харкові. І Москву влаштовує будь-який варіант виникнення негативних подій в Харкові.

Принаймні, до відходу російських військ з Донбасу, Кремль обов’язково спробує “качнути ситуацію” в Харкові. І Харків, в цьому сенсі, важлива електоральна фортеця для будь-якого політика, який намагається контролювати ситуацію в Східній Україні. Появи “Ківи-соціаліста” лише загострює і ускладнює цю боротьбу за владу над Східній Україні між регіоналами, Порошенком і Аваковим. Але, поки всім заважає Рабінович, який вліз явно не свою гру і відчайдушно намагається конвертувати свій політичний успіх в гарантії свого майбутнього.

Віктор НЕБОЖЕНКО

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE