Politerno > Україна і світ > Спецслужби прослуховували Трояна через подаровану йому папку

Спецслужби прослуховували Трояна через подаровану йому папку

  • 1 Вересня, 2017
  • 1452 Переглядів
  • 0

Джерело, близьке до глави МВС, розповів подробиці скандалу з хабарем, в отриманні якого звинуватили замначальника глави Нацполіціі Вадима Трояна, але потім всі звинувачення різко зняли.

Про це повідомляє “Страна“.

За словами джерела видання, Троян завжди був вразливою ланкою в оточенні глави МВС Арсена Авакова.

“Він промишляв схемами і дуже безглуздо, інфантильно і необережно вів свої, окремі від міністерських, справи. У МВС досі розповідають кумедну історію про те, як Троян створив якийсь “еко-департамент” в структурі Нацполіціі, в якому значилося кілька десятків “мертвих душ” – неіснуючих співробітників, на яких щомісячно виділявся зарплатний фонд”, – розповідає джерело, додавши, що Сергій Князєв, коли очолив Нацполіцію, швидко викрив і ліквідував цей департамент.

За словами джерела, в міністерстві здогадувалися, що Трояна “ведуть” спецслужби. Його кілька разів попереджали, в тому числі і сам Аваков, щоб він був пильним і обережним. Але все дарма.

“Одного разу Трояну подарували красиву казенну папку. Він так пишався нею, всюди носив, тримав в кабінеті. Папка була упакована з усіх боків записуючими пристроями, тому у правоохоронних органів не було ніяких проблем з доказовою базою”, – розповідає джерело.

Сумку з грошима, яку нібито передавали Трояну, також обладнали датчиком і відстежували її переміщення.

“Загалом, Троян сам себе так задокументував, що без Авакова він би не виринув з цієї історії”, – розповідає джерело.

За його словами, міністр відстояв Трояна не тому, що такий дорогий йому був його заступник, а з-за принципу.

“Авакову важливо було показати, що на його територію заступати не можна, і він сам приймає рішення кого, як і коли звільняти або садити. Тому він зажадав від Порошенка припинити справу. На яких умовах вони домовилися мені точно невідомо, але справу спустили на гальма” , – розповідає джерело.

За його словами, скандал з Трояном сильно розлютив голову МВС, так як був порушений “базовий договір про ненапад”.

Після цього випадку він попередив всіх близьких до нього людей, що ситуація погіршується, проти будь-якого з них з боку Порошенка можуть бути організовані провокації, а тому потрібно бути гранично обережним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE