Politerno > Україна і світ > Молдова не пустила в країну членів делегації РФ та головного редактора “АіФ”

Молдова не пустила в країну членів делегації РФ та головного редактора “АіФ”

  • 1 Вересня, 2017
  • 1355 Переглядів
  • 0

Молдова не пустила на територію країни членів делегації з Росії та Південної Осетії, які прямували в Придністров’я.

Про це повідомляє NewsMaker з посиланням на МЗС невизнаної республіки.

У повідомленні йдеться, що депортували президента колегії військових експертів Росії, почесного голову Загальноросійського союзу кадетських об’єднань “Відкрита Співдружність суворовців, нахімовців і кадетів Росії” Олександра Владімірова.

Також повідомляється, що з країни вислали членів делегації Південної Осетії на чолі з керівником адміністрації глави Південної Осетії Ігорем Козаєвим та помічником виконавчого директора правління фонду “Русский мир” Всеволодом Желєзновим.

Згодом  “РИА Новости” повідомило, що в Молдову не пустили й головного редактора російської газети “Аргументи і факти” Ігоря Черняка.

Повідомляється, що в аеропорту Кишинева молдавські прикордонники відмовили йому в перетині кордону, пославшись на те, що він журналіст.

“Ніяких інших пояснень не було. З Кишинева його відправляють назад в Москву”, – йдеться в повідомленні видання.

Разом з ним в країну не пустили двох бізнесменів, один з яких, будучи громадянином Росії, є власником виноробних підприємств в Молдові.

Пізніше представник прес-служби прикордонної поліції Молдови пояснив, що росіянам відмовили у в’їзді, тому що вони не вказали мету візиту в республіку.

Влада Молдови вже неодноразово забороняла в’їзд до країни російським журналістам. Зокрема, Кишинів відмовив у в’їзді великій групі російських журналістів, в тому числі кореспонденту РИА Новости Тимуру Хурсандову, представникам телеканалів НТВ, РЕН ТВ, Life News і інших ЗМІ.

“Дії представників Республіки Молдови свідчать про черговий виток застосування Кишиневом механізмів “фільтрації” іноземних гостей, які прямують в Придністров’я”, – заявили в МЗС невизнаної республіки.

Як відомо, Молдова звернулася в ООН з проханням розглянути під час наступної сесії Генасамблеї ООН питання про виведення російських військовослужбовців зі своєї території.

Пізніше, 21 липня, парламент Молдови  ухвалив заяву, в якій закликав РФ вивести російських військовослужбовців з території Молдови, а також замінити миротворчу місію на громадянську з міжнародним мандатом.

Тоді президент Молдови Додон назвав провокацією дане рішення парламенту.

Читайте також: Молдова оголосила персоною нон грата російського віце-прем’єра Дмитра Рогозіна

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE