Politerno > Україна і світ > Кийки і сльозогінний газ не перешкода: В Одесі активісти розгромили скандальне будівництво (Фото/Відео)

Кийки і сльозогінний газ не перешкода: В Одесі активісти розгромили скандальне будівництво (Фото/Відео)

  • 3 Вересня, 2017
  • 1383 Переглядів
  • 0

Сьогодні вдень, 3 вересня, в Одесі активісти патріотичних організацій в третій раз влаштували акцію біля знаменитого будинку-стіни в Воронцовському провулку, передає місцеве видання “Думська“.

Патріоти спочатку мирно збирали підписи про зупинку будівництва особняка поблизу пам’ятника архітектури, а після відправилися громити будівництво.

Відзначається, що їм протистояли близько сотні поліцейських.

В ході демонтажу одному з патріотів цегла, яка впала з будови, влучила у голову – його забрала швидка.

Нагадаємо, за власників особняка “будинка-стіни” заступився мер Одеси Труханов. Він вважає, що немає ніяких законних підстав заважати забудовникові реалізовувати проект з будівництва будинку, так як для цього у нього є всі необхідні документи.

За фактом події поліція відкрила кримінальне провадження за статтями 296 і 194 КК – хуліганство та умисне знищення майна громадян. Про це повідомив радник начальника одеської поліції Руслан Форостяк.

“Поліція не змогла вдатися до рішучих дій за допомогою сили, з огляду на велику кількість в натовпі жінок, літніх людей і цивільних осіб з числа місцевих жителів. Поліція змушена була оточити місце події, з тим, щоб запобігти можливим пораненням громадян. Незважаючи на ці заходи, двоє людей з числа активістів постраждали. Їм надали медичну допомогу. За фактом подій відкрито провадження за статтею 296 і 194 УК”, – зазначив Форостяк.

З боєм і бійками, в ході яких використовувався сльозогінний газ і кийки, близько 50 активістам вдалося прорватися на об’єкт.

В даний час захисники “будинку-стіни” вже розібрали паркан і демонтували другий поверх особняка, який будується . Поліція не перешкоджає тим, хто пройшов крізь кордон, однак нових бажаючих не пускає.

[metaslider id=27510]

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE