Politerno > Україна і світ > Сенченко: Перемовини в Мінському форматі – ширма, щоб прикрити бездіяльність (Відео)

Сенченко: Перемовини в Мінському форматі – ширма, щоб прикрити бездіяльність (Відео)

  • 5 Вересня, 2017
  • 1424 Переглядів
  • 0

Наскільки мені відомо, Президент взагалі не збирає представників України в робочих групах Мінських переговорів. Він не формулює ніяких завдань і взагалі з ними не зустрічається рік часу! Таким чином він організував вигідний для себе формат безкінечних розмов, а при тому далі займається тим, чим займається.

Про це на телеканалі ZIK заявив Андрій Сенченко, екс-віце-прем’єр уряду АР Крим, колишній тимчасовий виконувач обов’язків заступника голови Адміністрації Президента, член “Батьківщини”, голова ГО “Сила права”.

Ведуча запитала гостя, чому про переговори в Мінську відомо так мало і про що там зараз говорять. На це пан Сенченко відповів досить різко: “Насправді в Мінську нічого не відбувається. Там навіть ховати нема чого. Вони якраз приховують те, що там нічого не відбувається”.

Екс-віце-прем’єр уряду АР Крим відзначив, що багато хто з тих, хто дав згоду на участь від імені України в робочих групах, вже про це пожаліли. “Причина та, що і для Президента України Порошенка переговори – це теж своєрідна ширма”, – вважає гість програми.

“Це механізм, який дозволяє приховати бездіяльність. Якщо ми говоримо, що щось вкрите таємницею, то мені не дає спокою перша зустріч Порошенка, коли він вже був Президентом, але ще не вступив на посаду.

Він вирушив у Нормандію на запрошення Олланда. І у мене таке враження, що його взяли за руки-ноги і поклали під Путіна. Бо відтоді почались суцільні помилки у нашій зовнішній політиці. Була й неготовність самого Петра Олексійовича, хоча він вважає себе найкращим міністром зовнішніх відносин, була неготовність його і як головнокомандувача”, – додав Сенченко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE