Politerno > Україна і світ > Суд заарештував десять рахунків сина Азарова в Швейцарії, Італії та Ліхтенштейні

Суд заарештував десять рахунків сина Азарова в Швейцарії, Італії та Ліхтенштейні

  • 5 Вересня, 2017
  • 1442 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі заарештувати десять зарубіжних рахунків сина екс-прем’єра України Миколи Азарова – Олексія, в рамках кримінального провадження щодо його незаконного збагачення.

Постанова суду опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень, передає УНН.

“Клопотання старшого слідчого Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України радника юстиції Синюка Д.А. про арешт майна – задовольнити”, – йдеться в постанові суду від 15 серпня 2017 року.

Прокуратура зазначає, що в період з 2012 по 2014 роки Азаров-молодший, будучи народним депутатом, отримав з невстановлених слідчим джерел вигоду в розмірі 7 700 000 євро, 600 000 швейцарських франків, 500 000 доларів США, які ним розміщені в банківських установах Швейцарії, Італії та Ліхтенштейну.

При цьому він задекларував свій сукупний дохід у розмірі лише 19 мільйонів гривень.

Сторона звинувачення нагадує, що в 2015 році Олексій Азаров був оголошений в розшук.

Як повідомлялось, Ліхтенштейн заморозив активи наближеного до Януковича екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка та людей з його оточення на суму близько 20 мільйонів доларів.

Також стало відомо, що у Швейцарії знайдено банківську комірку з великою кількістю золота, яка належить людині з найближчого оточення екс-президента України Віктора Януковича. Про це на брифінгу в Миколаєві заявив Генпрокурор Юрій Луценко.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE