Politerno > Україна і світ > Гризлов про миротворців на Донбасі – спочатку “особливий статус”

Гризлов про миротворців на Донбасі – спочатку “особливий статус”

  • 6 Вересня, 2017
  • 1483 Переглядів
  • 0

Миротворці ООН можуть бути введені на лінію розмежування тільки після того, як Київ законодавчо вирішить питання про затвердження на постійній основі особливого статусу Донбасу за “формулою Штайнмайера”.

Про це, перед початком зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в середу, заявив представник Росії у ній Борис Гризлов, повідомляє “Інтерфакс. Білорусь”.

Він зазначив, що розгортання контингенту ООН на лінії зіткнення на Донбасі стане реальним тільки після того, як Україна внесе в закон про особливий статус Донбасу принципово важливі поправки, які повинні бути узгоджені в рамках ТКГ.

“Вони будуть стосуватися запровадження особливого статусу на постійній основі за формулою Штайнмайера”, – пояснив політик.

Гризлов додав, що “потрібно буде забезпечити розведення сил і засобів на всій лінії зіткнення”.

Як повідомлялось, президент РФ Володимир Путін заявив, що миротворці ООН на Донбасі підуть на користь у вирішені конфлікту на сході України, але це треба узгоджувати з “ЛНР” і “ДНР”.

У МЗС України заявили, що присутність росіян в миротворчій місії неможлива, оскільки сторона-агресор на території України не може одночасно виступати і миротворцем.

Постпред України при ООН Володимир Єльченко заявив, що у України готовий свій варіант резолюції по миротворчої місії на Донбасі.

Читайте також: Що криється за підтримкою Путіним введення миротворців на Донбас – думки експертів 

або Піонтковський: Москва готова вести курс на заморожування конфлікту на сході України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE