Politerno > Україна і світ > У центрі Львова спалили опудало Саакашвілі, протестуючи проти іноземців в уряді (Фото)

У центрі Львова спалили опудало Саакашвілі, протестуючи проти іноземців в уряді (Фото)

  • 6 Вересня, 2017
  • 1846 Переглядів
  • 0

Протестний перфоманс під керівництвом київських активістів тривав близько години

Акція проти повернення колишнього президента Грузії, екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі пройшла в середу в українському Львові, учасники спалили солом’яне опудало політика, повідомляє видання ZAXID.NET.

“У середу, 6 вересня, на площі Ринок, під стінами ратуші відбувся пікет проти повернення на Україну Михайла Саакашвілі. Участь в акції взяли кілька десятків людей … В кінці нетривалої акції учасники підпалили перед ратушею солом’яне опудало, яке символізувало Михайла Саакашвілі”, – йдеться в повідомленні. За даними ЗМІ, акцію проводила громадська організація “Захист звичайних людей”, зареєстрована в Києві.

Раніше позбавлений українського громадянства Саакашвілі заявив про намір повернутися 10 вересня на Україну з Польщі. Члени його партії “Рух нових сил” повідомили про намір зустріти свого лідера на кордоні і провезти в Україну. У партії також пообіцяли, що він не стане силою “прориватися” через кордон. У вівторок заступник голови українського мін’юсту Сергій Пєтухов заявив, що Україна отримала від Грузії запит про розшук, взяття під варту і екстрадицію Саакашвілі.

У офіційній заявці метою акції було зазначено як “привернення уваги громадськості до нерівності інституцій країни перед законом”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE