Politerno > Тернопільщина > Родич Сергія Надала продав свою частку в торф’яному бізнесі?

Родич Сергія Надала продав свою частку в торф’яному бізнесі?

  • 8 Вересня, 2017
  • 3189 Переглядів
  • 0

Інформація про те, що нещодавно рідний брат дружини міського голови Сергія Надала – Богдан Вербовий продав свою часту в торф’яному бізнесі жваво обговорюють тернополяни.

Одне з тернопільських видань вчора навіть поспішило оприлюднити інформацію про те, що родина Сергія Надала не має жодного відношення до котелень на альтернативному паливі, додавши виписку з Єдиного державного реєстру.

Нагадаємо, що донедавна Богдан Вербовий був серед числа засновників ТОВ “Тернопільтепло” – фірми, яка інвестує переобладнання котелень на альтернативні види палива (торф) по усьому місту. До статутного капіталу ТОВ Вербовий вклав 1 млн. грн. Проте зараз прізвища родича мера щезло з переліку інвесторів, а його частку “розтягнули” інші, дотичні до “Тернопільтепло” люди.

Чому так сталося? Припущень кілька. З одного боку Сергій Надал категорично відмовляється відступати від задуму переобладнати котельні на торф попри заборону екологів та супротив збоку місцевих жителів. Тому, прибравши родича, мер хоче (принаймні, публічно) приховати свій особистий інтерес в проекті. З іншого боку Сергій Віталійович, можливо, й сам уже не вірить в успіх “торф’яного блага”, а тому, щоб уникнути ризиків для родинної кишені, забрав Вербового з числа інвесторів.

При чому рокіровка в числі засновників ТОВ “Тернопільтепло” сталася нещодавно, близько місяця тому, а саме 10 серпня. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру.

До цього часу Вербовий відкрито “світився” в документах фірми, а Сергій Надал всіляко уникав питань журналістів, що стосувалися його близького родича.

Цікаво, що зміни у переляк засновників ТОВ “Тернопільтепло” вносили працівники Тернопільської міської ради, а саме Наталія Джуманюк – працівник Відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб – підприємців ТМР. Тобто Сергію Віталійовичу про це було, як мінімум, відомо одному з перших.

Щоправда поки що не зник із засновників Юрій Лазаренко – екс-депутат тернопільської обласної ради від партії ВО “Свобода”, екс-директор КП облради “Архбудсервіс” та екс-начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області. Лазаренко, між іншим, “виплив” у ТОВ “Тернопільтепло” також не одразу. Тому дотичність проекту до мера-свободівця й надалі заперечувати буде складно.

Тим паче, що засновники будь-якої фірми – це доволі гнучка річ і в будь-який момент піддається редагуванню. Якщо зараз прізвище “Вербовий” зникло з переліку інвесторів, це не означає, що воно не з’явиться згодом. Для Сергія Надала це уже звична практика.

Яскравий приклад – ТОВ “Європейський екологічний альянс” – це фірма, яка отримала від ТМР по інвестугоді у користування земельну ділянку, площею 6 га в с. Миролюбівка. Важливо, що найбільше інтереси ТОВ лобіював саме мер.

Так от. Спочатку у її засновниках “світився” абсолютно невідомий пан Олійник. Згодом, коли ТОВ отримало усі дозвільні документи, рішення сесії, виконкому, раптом “сплив” колега-податківець, екс-директор КП міськради “Екоресурси” Сергій Ковдриш, якого пов’язує з мером не тільки спільна плідна праця у податковій, а й громадська діяльність.

Так, згідно з даними Єдиного державного реєстру, міський голова Тернополя є керівником та засновником ГО “Федерація хокею Тернопільської області”. У цій громадській організації в числі засновників також фігурує і пан Ковдриш. Цього факту, між іншим, мер Тернополя не приховує, а навпаки, вказує ГО у своїй декларації.

Зважаючи на вище сказане, абсолютно не виключаємо, що Богдан Вербовий (брат дружини мера) згодом знову з’явиться серед “торф’яних” інвесторів як тільки вщухне суспільна напруга навколо котелень. Щоправда, дивлячись на ставлення тернополян до альтернативного блага, затишшя у бізнесі родини мера настане не скоро…

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE