Politerno > Україна і світ > Без паспорта Міхо Саакашвілі стане невиїзним, – експерт

Без паспорта Міхо Саакашвілі стане невиїзним, – експерт

  • 12 Вересня, 2017
  • 1367 Переглядів
  • 0

Саакашвілі свідомо пішов на ризик із проривом кордону. Це пов’язано з його політичною психологією – він не бачить для себе спокійного життя політичного пенсіонера. Для нього це останній шанс повернутися у велику політику в Україні. Але в нього не було впевненості в тому, що акція буде успішною.

Таку думку сайту “24” висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко.

“У Саакашвілі достатньо самовпевненості. Але в тому, що він зважився перетинати кордон, зіграли роль інші чинники. У нього бурхливий характер, не просто грузинський, а підвищений політичний кипучий темперамент. Він не бачить для себе спокійного життя політичного пенсіонера. І все-таки Саакашвілі – лідер. Такі або повністю згоряють, або намагаються діяти. Може, для нього це останній шанс повернутися у велику політику в Україні”, – переконаний Фесенко.

Як говорить політолог, у Грузії для нього шлях у велику політику поки закритий. Тому для нього поки іншого варіанту немає, як Україна. А сидіти в маленькому американському університеті і викладати він не хоче.

Водночас експерт звертає увагу на те, що в Саакашвілі і його групи підтримки не було готового сценарію переходу кордону. Зокрема, за словами Володимира Фесенка, неоднозначна ситуація із викраденням його паспорта.

Якщо в Саакашвілі не було паспорта перед тим, як перетинати кордон, то як він збирався потрапити в Україну? Він не збирався перетинати кордон законно чи не дуже сподівався на те, що це вдасться? Або була ставка на силовий сценарій. І невідомо точно, чи то паспорт вилучили, чи він нібито загубився, – зауважує політолог.

На думку Фесенка, відсутність паспорта створить екс-губернатору Одещини проблеми з точки зору подальших подорожей за кордон і обмежить його міжнародну активність. Крім того, якщо Саакашвілі виїде з України, то повернутися йому буде складно. Хіба що знову таким силовим способом.

З іншого боку, як вважає експерт, позбавлення громадянства України Саакашвілі оскаржуватиме в судах. Буде судова епопея аж до Європейського суду з прав людини. Але, вважає експерт, влада не піде на поступки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE