Politerno > Україна і світ > Луценко запевнив, що Саакашвілі не арештують і не екстрадують за “прорив”

Луценко запевнив, що Саакашвілі не арештують і не екстрадують за “прорив”

  • 16 Вересня, 2017
  • 1587 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі не буде заарештований та екстрадований за те, що перетнув кордон України, їдучи з Польщі з порушенням порядку.

Про це Луценко заявив 16 вересня на конференції YES, що проходить у Києві, повідомляє УП.

“Я, як генеральний прокурор заявляю – Саакашвілі не буде заарештований по цій справі, Саакашвілі не може бути екстрадований з цієї країни, поки має посвідку на постійне проживання чи інший документ, який він подав”, – заявив Луценко.

Генпрокурор додав, що ті, хто “переправляв Саакашвілі через кордон, будуть мати проблеми з кримінальною справою, але не будуть заарештовані”.

“Ті, хто бив українських прикордонників, будуть мати справу з кримінальною справою і будуть заарештовані. І мають сидіти 7 років. Щоб всі політики затямили – можна і треба мітингувати, але при цьому не можна бити солдатів і офіцерів, які захищають кордон”, – додав Луценко.

“Тому у цій справі – кримінал, у всьому іншому – штраф і суд”, – підсумував він.

Як відомо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що жодних необґрунтованих арештів у “справі Саакашвілі” після порушення соратниками екс-президента Грузії порядку перетину кордона не буде.

Нагадаємо, 12 вересня поліція Львівської області за фактом прориву кордону на пункті пропуску “Шегині” затримала 5 “активних учасників подій”.

Також, у рамках розслідування кримінального провадження за фактом подій на контрольному пункті пропуску “Шегині” на українсько-польському кордоні, слідчими додано правову кваліфікацію за ще однією статтею Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 296 (Хуліганство).

Як повідомлялось, 10 вересня прихильники Саакашвілі прорвали кордон і завели Міхо на територію України.

Вчора, 12 вересня, міністр юстиції Петренко заявив, що Генеральна прокуратура України ще не завершила екстрадиційну перевірку за запитом Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу екс-президента цієї країни та екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Також повідомлялось, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер висловив, що колишній президент Грузії та голова адміністрації Одеської області, а нині лідер партії “Рух нових сил” Михайло Саакашвілі має право на публічний судовий розгляд щодо питання про втрату українського громадянства. Влада України не повинна драматизувати конфлікт з Саакашвілі.

Як стало відомо, Михайло Саакашвілі анонсував поїздки українськими регіонами: розпочне із Чернівців.

Читайте також: Що вибере влада: переходити до силових дій чи підіграти Міхо, щоб послабити рейтингову Тимошенко

або Токсичний Міхо або як будуть намагатися “поховати” Саакашвілі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE