Politerno > Україна і світ > У справі щодо “прориву Саакашвілі” з’явилася ще одна стаття

У справі щодо “прориву Саакашвілі” з’явилася ще одна стаття

  • 13 Вересня, 2017
  • 1303 Переглядів
  • 0

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом подій на контрольному пункті пропуску “Шегині” на українсько-польському кордоні слідчими додано правову кваліфікацію за ще однією статтею Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 296 (Хуліганство).

Про це інформує 13 вересня відділ комунікації поліції Львівської області.

Кримінальне провадження у справі про незаконний перетин кордону 10 вересня 2017 року розслідуватиме об’єднана слідча група, створена на базі поліції Львівщини.

Повідомляється, що наразі поліція опитує очевидців та учасників подій, що мали місце 10 вересня на митному переході “Шегині” у Львівській області.

Серед цих громадян – мешканці кількох регіонів держави, зокрема – Закарпатської, Херсонської, Полтавської областей тощо.

Одного з мешканців Херсонщини слідчі запросили для надання пояснень по факту своєї участі у масовому заході на пункті пропуску “Шегині”. Чоловік відмовився надавати пояснення на підставі ст. 63 Конституції України. Відтак слідчими йому вручена повістка для виклику його на інший день.

Нагадаємо, 12 вересня поліція Львівської області за фактом прориву кордону на пункті пропуску “Шегині” затримала 5 “активних учасників подій”.

Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема – групове порушення громадського порядку.

Правоохоронці також встановили особи 6 можливих організаторів “прориву кордону”, а також 32 активних учасники тих подій.

Події на ПП “Шегині” кваліфікували за 4 статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), ч. 4 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 293 (Групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, 10 вересня прихильники Саакашвілі прорвали кордон і завели Міхо на територію України.

Вчора, 12 вересня, міністр юстиції Петренко заявив, що Генеральна прокуратура України ще не завершила екстрадиційну перевірку за запитом Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу екс-президента цієї країни та екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Також повідомлялось, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер висловив, що колишній президент Грузії та голова адміністрації Одеської області, а нині лідер партії “Рух нових сил” Михайло Саакашвілі має право на публічний судовий розгляд щодо питання про втрату українського громадянства. Влада України не повинна драматизувати конфлікт з Саакашвілі.

Як стало відомо, Михайло Саакашвілі анонсував поїздки українськими регіонами: розпочне із Чернівців.

Читайте також: Що вибере влада: переходити до силових дій чи підіграти Міхо, щоб послабити рейтингову Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE