Politerno > Україна і світ > Тимошенко зустрілася з спецпредставником Держдепу США Куртом Волкером та послом США в Україні Марі Йованович

Тимошенко зустрілася з спецпредставником Держдепу США Куртом Волкером та послом США в Україні Марі Йованович

  • 16 Вересня, 2017
  • 1433 Переглядів
  • 0

У суботу, 16 вересня, голова партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко провела зустріч зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема військову агресію Росії на Сході нашої держави та питання двостороннього співробітництва між США та Україною.

Як повідомила прес-слуба нардепа, Юлія Тимошенко подякувала  Сполученим Штатам за допомогу нашій державі та наголосила на важливості збереження політики санкцій проти Росії до припинення війни на Донбасі та повернення Криму Україні.

Зі свого боку Курт Волкер запевнив у підтримці суверенітету та незалежності нашої держави, наголосивши, що США і надалі докладатимуть зусиль для відновлення територіальної цілісності нашої країни та встановлення миру на Сході.

У зустрічі, яка відбулася в рамках участі Юлії Тимошенко у 14-й  щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії, також брали участь заступник Голови партії “Батьківщина”, голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря, заступник помічника Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Бріджіт Брінк та посол США в Україні Марі Йованович.

Як повідомлялось, 16 вересня, в суботу, партія “Батьківщина” провела 14 з’їзд під час виступу на якому лідер партії Юлія Тимошенко заявила, що українська влада викреслила з життя України Будапештські домовленості та обов’язки.

“Чому сьогодні президент, прем’єр-міністр, міністр закордонних справ не порушують це питання на найвищому світовому рівні? Чому не питають, де ці зобов’язання і хто їх виконуватиме? І як сьогодні лідери найбільших країн світу далі скорочуватимуть і згортатимуть ядерне озброєння? Якщо вони не захистять Україну, то наша держава буде прикладом невиконання зобов’язань, руйнації домовленостей та недотримання міжнародного права”, – обурилась лідер партії під час виступу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE